Massører lokkes til prostitusjon

Kvinnene begynner i jobben fast bestemt på å kun massere, men masete kunder og store penger gjør at de går over til intimmassasje, oralsex og til slutt samleier. En norsk hovedoppgave avslører salongenes bakside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De blendes av pengene, og lærer at intimmassasje ikke er sex. Sakte, men sikkert blir jentene i massasjesalonger lokket inn i prostitusjon, sier forsker May-Len Skilbrei til Bergens Tidende.

Hun er stipendiat ved Nova (Norsk Institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) og har dybdeintervjuet jenter som selger sex fra massasjesalonger i Oslo. Tidligere har hun skrevet en studie om rammebetingelser for massasjeinstitutt-prostitusjon i Norge og Danmark.

Ler av kundene

- Kundene maser etter seksuelle tjenester, og de nyrekrutterte ser at de andre jentene på massasjesalongen både virker vellykkede og stinne av gryn. De begynner å tenke at dette ikke kan være så farlig, sier Skilbrei.

Hun forklarer at grense etter grense blir brutt, og at det til slutt er vanskelig å bryte sirkelen for jenter som ikke ønsker å prostituere seg lenger. De har vennet seg til et pengeforbruk som de ikke kan opprettholde uten sexsalg.

Innad i bransjen ler de av mennene som er dumme nok til å betale store penger for seksuell tilfredsstillelse, men prostitusjonen gjør noe med kvinnene.

Må skjule pengene

- Det er ikke sant at man ikke tar skade av det. Mange mister evnen til å bli forelsket, fordi de får et veldig kynisk forhold til menn. Når de møter familiefedre som blar opp over tusen kroner for å få ligge med dem uten kondom, er det lett å få inntrykk av at alle menn er griser. Og når den første beruselsen over å ha mange penger har gitt seg, blir mange negative og leie. De innser at pengene de har tjent på prostitusjon, ikke er like mye verdt som andre penger. De kan nemlig ikke brukes på samme måte, sier Skilbrei til Bergens Tidende.

Med sexsalget følger også hemmelighold overfor sine nærmeste. De blir avslørt hvis de investerer i hus eller setter pengene i banken, og må derfor bruke alt på rådyrt luksusforbruk. Hvis de klarer å slutte å selge sex, sitter de derfor like blakke igjen. De eneste som tjener fett, er de som leier ut lokaler til virksomheten. De kan ifølge bergensavisa kan tjene opptil 15 000 svarte kroner i måneden på hver massøse.

ENDER MED PROSTITUSJON: Mange massører lar grense etter grense falle. Pengene lokker dem til å utføre seksuelle tjenester for kundene.