Mat strømmer til de sultrammede

Geneve (ANB-AP): Endelig begynner matvarene å strømme inn til den sultrammede befolkningen i Niger. Men mye av hjelpen kommer for sent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen barn har allerede omkommet, og FNs humanitære sjef Jan Egeland mener det er nettopp det som har fått vestlige land til å åpne pengesekken.

De siste ti dagene har det kommet inn mer penger til den hardt prøvede befolkningen i Niger enn det har gjort de siste ti månedene. Rundt 20 millioner kroner har blitt bevilget til det fattige afrikanske landet den siste uken, og store flylass fra Frankrike og nabolandene har brakt mat ut til den sultende befolkningen.

– Vi advarte verden om at Niger var den største og mest ukontrollerte humanitære katastrofen vi står overfor. Men det var først da vi fikk bildene av barn som dør at verden våknet. Så mange barn skulle ikke ha omkommet i Niger, sa Egeland på en pressekonferanse fredag.

FNs Matvareprogram mener 3,6 millioner mennesker står i fare for å dø i sultkatastrofen som skyldes dårlige avlinger etter tørke og gresshoppesvermer. (ANB-AP)