Matanmeldere kastet ut fra restaurant

Men, det var ikke eierne av restauranten som ba dem gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hotelleier Basil Fawlty, spilt av John Cleese i den populære tv-serien Fawlty Towers, gikk helt av skaftet da han fikk høre at en hotellinspektør skulle sjekke hotellet hans.

Hvordan eierne av restauranten Gurkha Palace i Leicester i Storbritannia reagerte da helseinspektører fant muselort på kjøkkenet, samtidig som en restaurantanmelder satt ved bordet og nøt sin forrett, er uklart.

Avføring overalt

To inspektører kom inn i restauranten, tok på seg hvite frakker og hårnett, før de turet inn på kjøkkenet.

Kort tid etterpå kom de ut, fylte ut mange dokumenter og ba gjestene om å forlate restauranten, skriver Leicester Mercury.

De hadde nemlig funnet over hundre muselort i restauranten. Avføringen ble funnet bak kjøkkenskap, under komfyren, på en serveringstralle og på emballasjen til mel- og rissekker.

Stengt tidligere

Det ble også funnet flere musehull rundt om lokalet, og det ble funnet avføring inne i selve spisesalen i restauranten og på herretoalettet.

Den samme restauranten ble stengt i januar i år, også da etter funn av ekskrementer fra mus. En muselort ble funnet på brød som ble servert og en annen ble funnet i en isbitform som skulle fylles med vann.

Under forrige helsekontroll var det andre eiere som drev restauranten.

Anmelder likte maten

Lokalavisen Leicester Mercury hadde sine matanmeldere i restauranten da inspektørene dukket opp. De to hadde akkurat satt tennene sine i forretten og var svært fornøyd over hva de smakte.

- Jeg må si, maten var fantastisk og vi insisterte på å betale for hva vi hadde hatt. Stedet så svært rent ut, spør du meg. Det må ha vært veldig flaut for innehaverne, sier den ene anmelderen til lokalavisen.

Tause eiere

Innehaverne av restauranten har ikke kommentert saken til lokalavisen. De er ilagt et gebyr på omtrent 8000 kroner. Hva den negative medieomtalen koster eierne av restauranten vites ikke.

Eneste trøst får være at inspektørene sa de hadde sett enda verre forhold ved andre spisesteder tidligere.