Matbløffen som vekket Mattilsynet

Flere av de mest populære matvarene er ikke hva de gir seg ut for å være. Matindustrien er blitt eksperter på å pynte på virkeligheten.

EN GANG I TIDEN: Var skinke betegnelsen på kjøtt fra grisens bakpart. I dag markedsfører Stabburet sin Grandiosa med skinke bestående av 40% storfekjøtt og en mengde blandingsstoffer. 
Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
EN GANG I TIDEN: Var skinke betegnelsen på kjøtt fra grisens bakpart. I dag markedsfører Stabburet sin Grandiosa med skinke bestående av 40% storfekjøtt og en mengde blandingsstoffer. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE: Den svenske forfatteren og journalisten Mats-Eric Nilsson har i hjemlandet solgt over 400000 av boka «Den hemmelige kokken». Der har bøkene hans ført til at matvarebransjen har skiftet kurs, og begrenset sin bruk av kunstige tilsetningsstoffer.Brutal prosess Han håper norske forbrukere våkner og forlanger bedre kvalitet og mindre kunstige tilsetninger i maten. Han er særdeles sjokkert over hvor flinke matprodusentene er til å kamuflere at maten har dårlige råvarer og mye E-stoffer.

- Hvorfor er det smaksforsterkere i maten? Hvorfor må maten ha kunstige stoffer for å skape smak, spør han og svarer selv:

- Råvarene er så brutalt behandlet i den industrielle prosessen, at all smak er borte for lenge siden, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer