LITT ER BEDRE ENN INGENTING:   Avstår du helt fra alkohol, har du større risiko for både angst og depresjon enn de som drikker med måte, ifølge en fersk undersøkelse. Illustrasjonfoto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
LITT ER BEDRE ENN INGENTING: Avstår du helt fra alkohol, har du større risiko for både angst og depresjon enn de som drikker med måte, ifølge en fersk undersøkelse. Illustrasjonfoto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIXVis mer

Måtehold bedre enn avhold

Avstår du helt fra alkohol har du større risiko for angst og depresjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avstår du helt fra alkohol, har du større risiko for både angst og depresjon enn de som drikker med måte, ifølge en fersk undersøkelse.

Forskerne tror at noe av forklaringen kan være at det kan ligge et tvangspreg over totalavholdet.


Undersøkelsen er laget for Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning (KORFOR), Universitetet i Bergen, Helse Fonna og Nasjonalt folkehelseinstitutt. Dataene er hentet fra helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag, der 38.930 personer er med.


Forskerne Jens Christoffer Skogen og Arnstein Mykletun sier til Aftenposten at alkoholavholdne har mer enn 30 prosent større risiko for angst og nesten 50 prosent større risiko for depresjon sammenlignet med de måteholdne.


De sier også at funnene stemmer godt overens med tidligere internasjonal forskning.


(NTB)