Matematikere med oppsiktsvekkende teori om MH370: - Flyet gikk aldri i oppløsning

- Stupte ned i havet, ifølge forskerne.

MENER DET STUPTE: Forskerne mener flyet stupte i havet, og at letemannskapene derfor ikke har lykkes i å finne vrakrester. Foto: NTB scanpix og rapporten
MENER DET STUPTE: Forskerne mener flyet stupte i havet, og at letemannskapene derfor ikke har lykkes i å finne vrakrester. Foto: NTB scanpix og rapporten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det står allerede i historiebøkene som et av de mest resultatløse søkene etter et fly noensinne. 8. mars i fjor forsvant Malaysia Airlines MH370 med 239 mennesker om bord sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

Store ressurser har blitt satt inn i søket etter vraket, og hele verden undres over hvor flyet kan være. Letingen er imidlertid resultatløst, og ikke en eneste vrakdel fra flyet er blitt funnet. I stedet er det funnet det som trolig er skipsvrak, mens noen av de viktigste sporene så langt er skofunn og våtservietter med selskapets logo.

Matematikere ved Texas A&M University Qatar, mener de kan ha funnet svaret på hvorfor det ikke er funnet vrakrester etter flyet.

Stupte ned I en rapport publisert i Notices of the American Mathematical Society, legger matematikkprofessor Goong Chen og hans kolleger fram teorien.

- Flyet forsvant uten et spor fordi det stupte ned i Det indiske hav i en perfekt 90 graders vinkel og forble intakt, hevder rapporten.

Matermatikerne har gjennomført en rekke datasimuleringer, som ifølge professor Chen viste at Boeing 777-en styrtet i havet i en 90 graders vinkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer