Matematikere med oppsiktsvekkende teori om MH370: - Flyet gikk aldri i oppløsning

- Stupte ned i havet, ifølge forskerne.

MENER DET STUPTE: Forskerne mener flyet stupte i havet, og at letemannskapene derfor ikke har lykkes i å finne vrakrester. Foto: NTB scanpix og rapporten
MENER DET STUPTE: Forskerne mener flyet stupte i havet, og at letemannskapene derfor ikke har lykkes i å finne vrakrester. Foto: NTB scanpix og rapporten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det står allerede i historiebøkene som et av de mest resultatløse søkene etter et fly noensinne. 8. mars i fjor forsvant Malaysia Airlines MH370 med 239 mennesker om bord sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

Store ressurser har blitt satt inn i søket etter vraket, og hele verden undres over hvor flyet kan være. Letingen er imidlertid resultatløst, og ikke en eneste vrakdel fra flyet er blitt funnet. I stedet er det funnet det som trolig er skipsvrak, mens noen av de viktigste sporene så langt er skofunn og våtservietter med selskapets logo.

Matematikere ved Texas A&M University Qatar, mener de kan ha funnet svaret på hvorfor det ikke er funnet vrakrester etter flyet.

Stupte ned I en rapport publisert i Notices of the American Mathematical Society, legger matematikkprofessor Goong Chen og hans kolleger fram teorien.

- Flyet forsvant uten et spor fordi det stupte ned i Det indiske hav i en perfekt 90 graders vinkel og forble intakt, hevder rapporten.

Matermatikerne har gjennomført en rekke datasimuleringer, som ifølge professor Chen viste at Boeing 777-en styrtet i havet i en 90 graders vinkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.