Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måten han filmer nordlyset på er unik: - Ikke lenge siden jeg trodde dette var umulig

Han gikk rett ut hyttedøra med kamera i opptak og filmet fantastiske bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finnmarkingen Tor Even Mathisen fra Rypefjord, like utenfor Hammerfest i Vest-Finnmark, trodde ikke dette ville være mulig for bare fire år siden.

- Kameraet jeg bruker er blitt veldig lysfølsomt, og klippet er tatt med høy iso, men teknologien har utviklet seg mye kjappere enn jeg trodde den ville, sier den erfarne nordlysfotografen til Dagbladet.

Han satt på hytta i Skaidi forrige uke da det begynte å danse på himmelen utenfor.

Det var iFinnmark.no som først la ut klippet.

- Jeg så at nordlyset var ganske kraftig og tenkte jeg skulle prøve meg siden jeg hadde kameraet for hånden. Vi er heldige som har slike opplevelser utenfor stuedøra, fortsetter han.

Den mest kjente teknikken for å fange nordlys på minnebrikken er å stille kamera på et stativ og ta bilder med veldig lang lukkertid. Senere samler man bildene i en timelapse.

- Det unike med filmen er hvor autentisk og likt det ble nordlyset jeg så. Det er veldig kult å kunne filme fenomenet slik det egentlig er, sier Mathisen som legger til at det har vært høy nordlysaktivitet i det siste.

Se den fantastiske filmen øverst i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!