Maten kjøpt i Oppland

Oslo-gutt ble E.coli-offer nummer åtte - på sykehus med nyresvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Folkehelseinstituttet (FHI) varsler om nok et barn med alvorlig nyresykdom.

En fire år gammel gutt fra Oslo ble 1. mars innlagt på Ullevål universitetssykehus. Foreldrene har kommet med opplysninger som kan tyde på at kjøttdeig er smittekilden, opplyser FHI.

Gutten er dermed det åttende barnet som kan være smittet av den svært farlige E coli O103-bakterien. Hos fire av de åtte barna som er syke er det påvist smitte av denne bakterien.

-Kjøttdeig er en av flere matvarer som familien til den syke Oslo-gutten kjøpte i Oppland 23. februar. Det var dagen før smittefaren førte til at all kjøttdeig, karbonadedeig og famuiliedeig fra Gilde med produksjonsnummer ble trukket tilbake, opplyser kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde til Dagbladet.no.

Tre  av de åtte barna er til behandling på Ullevål - to jenter på to og åtte år i tillegg til den fire år gamle gutten. En annen fire år gammel gutt er utskrevet. 

Inkubasjonstid tre-sju dager

Inkubasjonstiden for nyresykdommen som har rammet de åtte barna, er tre til sju dager. Oslo-gutten ble syk seks dager etter at kjøttdeigen ble kjøpt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer