Christoffer Gjerstad Kihle: (8) (bildet) ble funnet død og stefaren ble siktet og funnet skyldig. Nå er ankesaken til moren i gang. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
Christoffer Gjerstad Kihle: (8) (bildet) ble funnet død og stefaren ble siktet og funnet skyldig. Nå er ankesaken til moren i gang. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

- Måten stefaren tok tak i Christoffer på har brent seg fast

Åtteåringens far har fortalt at det virket som mora overså episoden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tønsberg (Dagbladet): For åtte år og to dager siden, den 2. februar 2005, skal mammaen til Chrisoffer Gjerstad Kihle (8) ha ringt nødtelefonen og fortalt at hun og Christoffers stefar hadde funnet åtteåringen livløs i sengen hjemme.

Legen og ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive Christoffer, men innen en time etter nødsamtalen ble åtteåringen erklært død.

Christoffers mor ble i tingretten i fjor dømt til to år og seks måneder i fengsel for å passivt ha medvirket til volden som tok livet av hennes sønn, nå er ankesaken oppe i Agder lagmannsrett.

Hennes ektemann, Christoffers stefar, er både i lagmannsretten og tingretten dømt for forårsaket åtteåringens død.

Christoffers far i vitneboksen Like før Christoffers samvær med sin far opphørte skjedde en episode som har brent seg fast i minnet til faren. Han har i avhør fortalt at han ikke visste at det ble utøvd vold hjemme hos Christoffer, hans mor og stefar.

- Det var den brutale måten stefaren tok Christoffer på, han sa at han ikke ville ha møkkete unger i bilen, sier faren i vitneboksen.

Han forteller at dette skjedde våren 2004, da Christoffers mor og stefar skulle hente Christoffer etter en helg med samvær.

- Christoffer slo seg helt vrang, sier faren.

I vitneavhør har han fortalt at stefaren tok tak i Christoffers midje og satte han hardt inn i bilen, mens mora ikke sa noe.

- Det var akkurat som om hun overså det som skjedde, sa han i avhøret.

Og det er nettopp dette som er kjernen i denne ankesaken. Om Christoffers mor var klar over volden stefaren utøvde mot gutten, og om hun i så fall gjorde noe for å stoppe volden.

Hun svarte dommeren med at hun ikke er skyldig i det hun er tiltalt for. En tiltale som går ut på at hun ved å være passiv har medvirket til sin sønns død.

Dagen før Christoffer døde skal mora ha vært i et bekymringsmøte med rektoren på skolen der Christoffer var elev. Der skal de ha snakket om bekymringene som skolepersonell hadde på grunn av skadene Christoffer stadig hadde.