Maten vi spiser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Norske forbrukere har meget stor tillit til norsk mat. Det er bare finnene som har større tiltro til at maten de spiser, er førsteklasses. Det må være hyggelig å høre for produsentene, de har lyktes med sine kampanjer om «godt norsk». Men samtidig advarer Næringsmiddeltilsynet folk mot å bli for blåøyde. Direktør Gunnar Jordfald sier til Dagbladet at tilsynet ikke kan utføre annet enn stikkprøver. Derfor kan man ikke utstede noen 100 prosents garanti, slik mange krever.
  • Det er lite sannsynlig at vi noen gang kan få et kontrollapparat som kan gi noen slik garanti. Det vil simpelthen koste så mye at folk neppe vil ha råd til å spise maten. Men matens kvalitet går også på andre kriterier enn sikkerhet mot infisert mat. Om norsk mat alltid svarer til slike kriterier, er vi mer i tvil. Men det er nok ikke derfor folk drar til Sverige for å handle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer