SKJÆRER VRAKDEL:  En etterforsker fra NTSB (National Transportation and Safety Board) skjærer ut området rundt hullet i skroget på Boeing 737-300-flyet som måtte nødlande på en militærbase i Yuma i Arizona. FOTO: THE YUMA DAILY/AP/SCANPIX.
SKJÆRER VRAKDEL: En etterforsker fra NTSB (National Transportation and Safety Board) skjærer ut området rundt hullet i skroget på Boeing 737-300-flyet som måtte nødlande på en militærbase i Yuma i Arizona. FOTO: THE YUMA DAILY/AP/SCANPIX.Vis mer

Materialsvikt ga hull i flytak

Skrekkslagne passasjerer over Arizona måtte bruke oksygenmaske under nødlanding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske eksperter har funnet utstrakte sprekkdannelser og materialtrøtthet i skroget til et amerikansk passasjerfly som måtte nødlande med et hull i taket.

 - Var flyet godt nok vedlikeholdt og burde det vært bedre vedlikeholdt? Det er det vi skal prøve å finne ut, sa et medlem av USAs nasjonale trafikksikkerhetsmyndigheter NTSB på en pressekonferanse søndag.

Boeing 737-flyet til Southwest Airlines på vei fra Phoenix i Arizona til Sacramento i California måtte fredag nødlande på en militærbase i Yuma i Arizona etter at det med et høyt smell oppsto et nesten to meter langt hull i flyets tak.

Oksygenmasker Flygeren måtte foreta en rask nedstigning mens 123 skrekkslagne passasjerer tok på seg oksygenmaskene da trykket falt.

En flyvertinne ble lettere skadd. Vitner sa de kunne se åpen himmel gjennom hullet.

Som en følge av episoden satte Southwest alle de eldste av selskapets øvrige 79 Boeing 737-300-fly på bakken for grundige sjekk av skroget.

Dermed måtte også 300 avganger kanselleres lørdag og ytterligere 300 søndag.

Et stort stykke av flyets skrog rundt hullet skal sages ut og sendes til Washington for en grundig undersøkelse.

Vedlikehold mars 2010 Southwest sier at flyet gjennomgikk sin siste tunge vedlikeholdsrunde i mars 2010, og at siste gjennomgang ble foretatt for mindre enn en uke siden.

(NTB-Reuters-AFP).

 SETT FRA KABINEN:  Slik så hullet i flyskroget ut inne fra flyet før nødlandingen på en militærbase i Arizona, fotografert av passasjereren Christine Ziegler.  FOTO: AP/SCANPIX.
SETT FRA KABINEN: Slik så hullet i flyskroget ut inne fra flyet før nødlandingen på en militærbase i Arizona, fotografert av passasjereren Christine Ziegler. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer