Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Matfar kommer aldri hjem igjen

Her ligger terror-offeret Nathan Cirillos to hunder og venter på ham.

 VENTER:   De stikker hodene ut under gjerdet og venter på sin eier Nathan Cirillo (24), soldaten som mistet livet under Ottawa-terroren onsdag. Bildene av hans to hunder som venter forgjeves på Cirillo er et symbol på det Canada tapte etter terror-anslaget. Foto: AP/Privat
VENTER: De stikker hodene ut under gjerdet og venter på sin eier Nathan Cirillo (24), soldaten som mistet livet under Ottawa-terroren onsdag. Bildene av hans to hunder som venter forgjeves på Cirillo er et symbol på det Canada tapte etter terror-anslaget. Foto: AP/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble soldaten Nathan Cirillo (24) skutt og drept mens han sto vakt ved et krigsmonument i Ottawa.

Han var det eneste offeret for terroristens Michael Zehaf-Bibeau attentat i den kanadiske hovedstaden. Zehaf-Bibeau ble selv skutt og drept da han deretter gikk inn i den kanadiske parlamentsbygningen og løsnet skudd.

Cirillo etterlater seg en sønn og to hunder.

Menneskets beste venn Hjerteskjærende bilder av hans firbeinte venner som venter på ham ved Cirillos familiehjem i Hamilton, Ontario, er blitt et symbol på Canadas tap etter onsdagens terror.

Den britiske tabloidavisen Daily Mail omtaler bildene og beskriver Cirillo som en dyreelsker. De henviser til soldatens private Facebook-side hvor han til stadighet la ut bilder av seg selv med sine hunder.

Felles for bildene, skriver Daily Mail, er at Cirillo alltid hadde et stort glis om munnen.

Bildene av de firbeiente ble tatt torsdag, dagen etter at Cirillo mistet livet. De viser også blomster og kanadiske flagg som er lagt ned ved siden av gjerdet hundene stikker snutene ut under.

Hørte fire skudd Det var ifølge den kanadiske kringkasteren CBC klokka 09.52 onsdag lokal tid at de første skuddene fra terroristen løsnet. To soldater voktet det nasjonale krigsmonumentet i Ottawa sentrum, da den ene, Nathan Cirillo, ble truffet av de dødelige kulene.

Ifølge CBC skal vitner ha hørt i alt fire skudd.

Hadde møter i bygget Bare minutter senere, klokka 09.55 lokal tid, begynte skytingen inne i parlamentsbygningen. Kanadiske folkevalgte hadde partimøter i delen av bygget terroristen gikk inn i.

Utover dagen fikk politiet flere meldinger om skyteepisoder andre steder i Ottawa, blant annet i et kjøpesenter.

Politiet gikk senere ut og avkreftet dette, men på bakgrunn av meldingene oppfordret de befolkningen til å holde seg innendørs. De forseglet også byen.

Klokka 12.30 onsdag lokal tid ble soldaten Nathan Cirillo bekreftet død.

 DYREELSKER:  Nathan Cirillo her avbildet sammen med en av sine to hunder. Foto: Privat
DYREELSKER: Nathan Cirillo her avbildet sammen med en av sine to hunder. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media