Matglad målmann

Navn: Jørn Jamtfall Alder: 33 Yrke: Keeper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en formiddag for ganske nøyaktig tre år siden: Jørn Jamtfall ble vist bort fra Rosenborgs treningsfelt av den ellers så sindige trener Bjørn Hansen, etter å ha hisset seg kraftig opp over trenerens dømming.

Episoden sier noe om RBK-keeperens voldsomme temperament, som er veldig synlig på fotballbanen. Men den sier lite om privatpersonen Jørn Jamtfall, som av mange oppfattes som svært rolig.

Da passer det bedre å trekke fram en episode fra i går formiddag: Jørn Jamtfall brukte nemlig tida før Mesterliga-kampen til å gå i lekebutikk med sine barn.

RBK-keeperen er populær blant damene. Men i motsetning til en del andre fotballspillere, er han ikke kjent for å være mye ute på byen. Han er en familiemann, som trives best hjemme med kona Sølvi og ungene Michael og Cecilie.

Der dyrker han sin nye store hobby, som er å trylle fram eksotiske retter på kjøkkenet. Han ble inspirert av en kamerat som er veldig god til å lage mat - og nå har han selv vært i bokhandelen og kjøpt spennende kokebøker. Sterk mat er favoritten.

Ellers blir det ikke mye tid til å dyrke interesser ved siden av familien og fotballen. Fiskelidenskapen, som var stor i barne- og ungdomsårene, er blant de tingene som har lidd under det.

I avisenes klipparkiv finnes mange overskrifter av typen «Jørn reddet RBK fra sjokktap» - men nå er det mest tabbeoverskriftene som huskes. Flere har den siste tida ropt opp om at Rosenborg har et keeperproblem, og det har ikke vært helt lett å takle for den som blir personifisert som «problemet».

Jamtfall har vært skuffet, irritert og innesluttet. Men han har fått mange klapp på skuldra fra sine medspillere.

- Spillergruppa i Rosenborg er en helt fantastisk gjeng. Du merker det kanskje ikke så mye i medgang, men det er veldig tydelig i motgang, sier han selv.

Du trenger ikke være psykolog for å se at forholdet til trener og tidligere keeperkonkurrent, Ola By Rise, er en smule anstrengt. Men dette snakker ingen høyt om i den ellers så åpne Rosenborg-familien.

Forholdet til dagens konkurrent, Arni Gautur Arason, er på en måte forretningsmessig. De er treningskompiser, men har ikke noe kontakt utenfor banen.

Kanskje er det noe i det Mini sier, at fotballkeepere er en egen rase.

- Du må være litt rar for å være keeper, mener Mini.