HANDEL: Mathallen i Oslo økte omsetningen, men tapte mer penger i fjor. Foto: IVÁN KVERME / FINANSAVISEN
HANDEL: Mathallen i Oslo økte omsetningen, men tapte mer penger i fjor. Foto: IVÁN KVERME / FINANSAVISENVis mer

Mathallen tapte en million på konkurser

Mathallen i Oslo økte inntektene, men tapte mer enn året før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mathallen i Oslo tapte 2,9 millioner kroner i fjor, mot 2,4 millioner kroner året før, skriver Finansavisen i dag.

Driftsinntektene økte fra 13,5 til 14 millioner kroner.

- Nei, vi er ikke fornøyd med resultatet. Omsetningen har vært i henhold til forventninger, men vi har hatt økte kostnader på flere områder, blant annet noen større investeringer i enkeltbutikker og i et teknisk anlegg, sier Frode Rønne Malmo, daglig leder i Mathallen til avisa.

- I tillegg har vi tatt noen tap på fordringer som følge av konkurser. Tapet av fordringer dreier seg nok oppimot en millioner kroner, oppsummerer han.

Store butikkutskiftninger Mathallen i Oslo åpnet for snart tre år siden. Lokalet består av et tredvetalls serveringssteder, matbutikker og andre virksomheter relatert til matmarkedkonseptet.

Mange serveringssteder har de siste åra forsvunnet som følge av for lav omsetning eller konkurs.

Rønne Malmo har på sin side hele tida vært fornøyd med utviklingen, men har sagt at det tar tid å etablere seg. Samtidig har det vært utfordrende å finjustere butikkenes og konseptenes tilbud i samsvar med kundenes etterspørsel.

- Målet er å komme i balanse i 2015, men vi er først og fremst fokusert på å bygge et godt fundament. 2014 var bare vårt andre driftsår, understreker han overfor Finansavisen.

Besøksvekst på 25 prosent i år I 2013 og 2014 omsatte butikkene i Mathallen for henholdsvis 160 og 155 millioner kroner.

Ifølge Rønne Malmo var besøkstallene i andre halvår i år 25 prosent høyere enn i 2014.

Frem til 30. juni i år ble det solgt varer for 93 millioner kroner og Rønne Malmo venter at det totale salget i 2015 ender på 180 millioner kroner.

Flere økonominyheter Ekspert: - Kina-panikken er totalt overdrevet
Fredriksen dumper Spetalen-selskap
Oslo Børs åpner opp - trosser Kina-ras fra start
SSB venter kutt i oljeinvesteringene