Mathias' (17) siste ord var «mamma»

En sommerdag i fjor ble Mathias Bennborn brått syk. Mindre enn et døgn seinere var han død. Nå jobber moren for øke bevisstheten rundt sykdommen som kostet ham livet.

DØDE: Mathias Bennborn ble bare 17 år gammel. Han døde av smittsom hjernehinnebetennelse i 2019, og etterlot seg mor Christine Bennborn (52), far Peter Bennborn (55), og lillebror Alexander Bennborn (16). Video: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi opplevde det verste marerittet foreldre kan oppleve. At barnet vårt døde på gresset foran øynene våre.

Det sier Christine Bennborn (52) til Dagbladet. Hun er opprinnelig fra Oslo, men har vært bosatt i Sverige siden 2005. Hvert år ferierer hun med familien i sommerhuset i Båstad, Skåne. Det gjorde hun også i fjor.

- Vi spilte tennis og badet. Mathias var ute og traff venner på kvelden. Vi tror det er en av de kveldene han ble smittet, men vi vet ikke. Og vi kommer nok heller aldri til å få vite.

Søndag 21. juli 2019, to uker før 18-årsdagen, våknet sønnen Mathias Bennborn og følte seg uvel. Christine tenkte ikke noe videre over det.

- Han hadde vært ute seint dagen før. Han var vel trøtt, tenkte vi.

Christine har tidligere fortalt historien sin til svenske Aftonbladet.

Sendt hjem

Etter hvert får Mathias feber. Når kvelden kommer, er han så varm at de bestemmer seg for å kjøre til helsesenteret i Ängelholm. Han kaster opp, men har ellers ingen synlige symptomer på noe alvorlig.

Hos legen blinker ingen varsellamper. Etter noen tester blir familien sendt hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.