Mathias (21) har under 5 prosent syn. Dørvakt på utested trodde han var full

21-åringen sier han ble kastet ut. Utestedet er uenig.

MENER SEG DISKRIMINERT: Mathias Storaas (21) sier synshemmede stadig blir nektet adgang til utesteder av vakter som tror de er fulle. Foto: Privat
MENER SEG DISKRIMINERT: Mathias Storaas (21) sier synshemmede stadig blir nektet adgang til utesteder av vakter som tror de er fulle. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det som skulle være en hyggelig kveld på byen for Mathias Storaas (21) og tre venner, endte med at følget forlot utestedet Jams Restaurant & Bar på Ski i Akershus i sinne. Årsak: Den sterkt synshemmede 21-åringen ble tatt for å være ruset, og sier han ble erklært uønsket på stedet.

- Vi satt i en sofa og pratet. Etter en stund kom en vekter bort, prikket meg på ryggen og påsto jeg var full, sier Storaas til Dagbladet.

Ledelsen ved Jams har en helt annen oppfatning av hva som skjedde forrige lørdag, og sier 21-åringen fikk lov til å bli etter å ha blitt kontrollert.

- Etter at han ble kontrollert, fikk han lov til å bli. Vekteren ga ham så en unnskyldning - følget valgte selv å gå etter en stund, de ble ikke kastet ut, sier daglig leder Anette Wittingsrud til Dagbladet.

- Det var ikke til å misforstå. Alle i mitt følge oppfattet at jeg ble bedt om å gå, sier Storaas.

5 prosent syn

Storaas har den alvorlige medfødte øyesykdommen aniridi, der hele eller deler av regnbuehinna (irisen) mangler. Det gir ham under 5 prosent syn på begge øynene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer