FØLELSESLADD: Mathilde Moland hos sønnen i fengsel i Kisangani. Etter planen møter hun presidentfruen i Kongo i morgen. Foto: Geir Egeland/Troens Bevis
FØLELSESLADD: Mathilde Moland hos sønnen i fengsel i Kisangani. Etter planen møter hun presidentfruen i Kongo i morgen. Foto: Geir Egeland/Troens BevisVis mer

Mathilde Moland har audiens hos presidentfruen i morgen

Og norsk forfatter ble nektet Kongo-visum - fordi han var «spion».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mathilde Moland er sammen med predikant Rune Edvardsen i Kongo. Hun har møtt sin dødsdømte sønn Tjostolv og medfange Joshua French, og skal nå møte president Joseph Kabilas kone Olive Lembe di Sita.

Moland og Edvardsen har fått audiens hos presidentfruen i morgen.

Utsatt Besøket skulle vært avholdt tidligere denne uka, men ble utsatt. Mandag morgen møtte Edvardsen og Mathilde Moland protokollkomiteen som fastlegger programmet for feiringen av Kongos 50-årsjubileum som uavhengig stat.

- Det er veldig mange statsledere i Kinshasa og mye program for presidentparet. Vi har bestemt oss for å vente til jubileet er over og få god tid med saken 1. juli, sa Edvardsen mandag.

Ifølge familiens nettsted Freefrenchandmoland er også sjømannsprest Knut Lyngseth på vei til Kongo, for å besøke French og Moland i Kisangani.

Spion Lyngseth har med seg materiale forfatter Morten Strøksnes ikke lykkes i å levere.

Strøksnes, som forsøkte å ta seg inn i Kongo via Uganda, ble nektet visum på den kongolesiske ambassaden i Ugandas hovedstad Kampala - for øvrig byen der Moland forsøkte å stable å beina sikkerhetsselskapet SIG Uganda.

VEILEDER: Misjonslederen Rune Edvardsen har reist mye i Kongo og følger Mathilde Moland på turen i Kongo.  Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
VEILEDER: Misjonslederen Rune Edvardsen har reist mye i Kongo og følger Mathilde Moland på turen i Kongo. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Han skal også være mistenkt for å være spion, heter det fra familien.

Strøksnes jobber med en bok om Kongo-fangene, og har, som sjømannsprest Lyngseth, også vært hos dem i Kisangani tidligere.

VIL TIL KONGO: Forfatter Morten Strøksnes skriver bok om Kongo-fangene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL TIL KONGO: Forfatter Morten Strøksnes skriver bok om Kongo-fangene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer