Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mathilde Moland møtte enka

Mathilde Moland møtte i kveld enka etter den drepte sjåføren Abedi Kasongo.

MØTTE MOLANDS MOR: Familien til den døde seksbarnsfaren Abeidi Kasongo, som de to nordmennene sitter fengslet for å ha drept 109 km fra Kisangani. Den etterlatte Kona Bibich Olendge Kasongo (27) med barna (f.v) Dora (14), Rachelle (5), Dan (3),  Ruth (1), EricK (11), Egeni (18). Foto: Espen Røst / Dagbladet
MØTTE MOLANDS MOR: Familien til den døde seksbarnsfaren Abeidi Kasongo, som de to nordmennene sitter fengslet for å ha drept 109 km fra Kisangani. Den etterlatte Kona Bibich Olendge Kasongo (27) med barna (f.v) Dora (14), Rachelle (5), Dan (3), Ruth (1), EricK (11), Egeni (18). Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KISANGANI (Dagbladet): Ved 20 tiden i kveld kom Bibich Kasongo til hotellet der Mathilde Moland bor i Kisangani. Sammen med sin senest fødte baby og Abedi Kasongos eldre bror, hadde hun et møte med Mathilde Moland på hennes hotellrom.

Ifølge Rune Edvardsen var møtet kort, men vennlig. De to har avtalt å møtes igjen i morgen.

- Jeg har bare så vidt hilst på henne, sier Mathilde Moland til Dagbladet.

- Vi hilste på hverandre, sier Bibich Kasongo.

I tillegg til enken Bibiche Kasongo etterlot Abedi Kasongo seg seks barn da han ble drept 5. mai.

Tjostolv Moland har sagt i retten, og i brev, at han tar ansvaret for Abedi Kasongos død. Han har også ved flere anledninger understreket at det ikke betyr at han er skyldig i drapet.

Holder familien ansvarlig
Bibich Kasongo har tidligere sagt til Dagbladet at hun forventer dødsstraff for de to nordmennene. Hun har senere sagt at hun kan tilgi dem.

Hun har også sagt at hun mener Molands familie, i tråd med Kongolesisk skikk, bør holdes økonomisk ansvarlige etter drapet.

Kravet fra familien, på to hus og penger til oppvekst, er på 600?000 dollar, eller rundt fire millioner kroner, til sammen.

- Nordmennene drepte mannen min. Familiene deres må innse at de skylder oss dette, sier enka.

MØTES IGJEN: Mathilde Moland skal møte enka igjen i morgen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
MØTES IGJEN: Mathilde Moland skal møte enka igjen i morgen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media