I KONGO: Mathilde Moland besøkte sønnen Tjostolv, og overleverte et benådningsbrev til presidentfruen. Dette bildet er fra Molands forrige besøk i Kisangani. Foto: Geir Egeland/Troens Bevis
I KONGO: Mathilde Moland besøkte sønnen Tjostolv, og overleverte et benådningsbrev til presidentfruen. Dette bildet er fra Molands forrige besøk i Kisangani. Foto: Geir Egeland/Troens BevisVis mer

Mathilde Molands brev er overlevert presidentfruen

Og fikk endelig møte presidentfruen på eksklusiv fest i Kinshasa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Etter mye om og men er Mathilde Molands benådningsbrev overlevert presidentfruen i Kongo, Olive Lembe di Sita. Moland fikk også møte presidentfruen selv.

- Vi er med presidentfruen nå. Mathilde fikk hilse på henne, skriver en henrykt Edvardsen i en sms til Dagbladet.

De to møttes på en eksklusiv fest på Grand Hotel i Kinshasa.

- Stor seier Edvardsen har organisert Molands tur i Kongo, der hun også har besøkt de to dødsdømte fangene i Kisangani.

- På mandag tas det så kontakt med guvernøren i Orientale-provinsen. Dette er en stor seier, da presidenten selv har involvert seg, sier Edvardsen.

Møtet er blitt utsatt flere ganger, og i går så det ikke ut til at budskapet ville nå di Sita.

Eget brev Kinshasa-besøket er ment som en gest til Kongo, i anledning landets 50-årsjubileum som selvstendig nasjon. Jubileet var 30. juni.

Familien har en sterk rolle i Kongo.

Også Moland og French selv skal sende et benådningsbrev. Dette er det formelle benådningsbrevet som skal til, for at presidenten skal ha formalia i orden for å hindre dødsstraffen i å bli fullbyrdet.

Brevet er utarbeidet av bistandsadvokat Morten Furuholmen, godkjent av familiene og forsvarer Guillaume Likwela og undertegnet av Moland og French selv.