Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Matkrise truer Afghanistan

Over 7 millioner afghanere står i fare for å miste tilgangen på mat.

FRYKTER MATKRISE: Over 7 millioner afghanere står i fare for å miste tilgangen på mat, advarer FNs matvareprogram (WFP). Her samler lokale barn olje fra en av NATO- styrkene i Chaman i Afghanistan. Foto: Scanpix
FRYKTER MATKRISE: Over 7 millioner afghanere står i fare for å miste tilgangen på mat, advarer FNs matvareprogram (WFP). Her samler lokale barn olje fra en av NATO- styrkene i Chaman i Afghanistan. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nær 1,4 milliarder norske kroner trengs for å mette 7,3 millioner mennesker i det krigsherjede landet, opplyser FNs matvareprogram i en uttalelse.

Én million skolebarn er blant dem som kan bli rammet hvis ikke pengene kommer fram.

- Matsikkerhet er selve fundamentet i dette landets utvikling, spesielt for de yngste og mest sårbare, sier WFPs sjef i Afghanistan Louis Imbleau.

Hvis ikke pengene kommer fram snarest, vil programmets arbeid trappes ned eller innstilles innen få måneder, varsler han.

Blant annet vil matutdeling ved afghanske skoler måtte halveres allerede i juni.

FNs matvareprogram mangler halvparten av finansieringen det trenger for i år, og ber verdenssamfunnet innstendig om å steppe inn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media