MELDER SEG UT: Janne Haaland Matlary melder seg ut av KrF. I et brev til KrFs generalsekretær skriver hun at hun har en ideologisk begrunnelse for sin utmeldelse. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
MELDER SEG UT: Janne Haaland Matlary melder seg ut av KrF. I et brev til KrFs generalsekretær skriver hun at hun har en ideologisk begrunnelse for sin utmeldelse. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

Matlary melder seg ut av KrF i protest

Fordi KrF ikke utelukker et regjeringssamarbeid med Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til KrFs generalsekretær skriver hun at hun har en ideologisk begrunnelse for sin utmeldelse, skriver Aftenposten.

- Kristendemokratiet er en klart ikke-sosialistisk ideologi, men KrF har i sin strategiprosess konkludert med at man kan gå til venstre like vel som til høyre, skriver Matlary.

- Etter mitt skjønn og min kunnskap om ideologi, er det ikke mulig å komme fram til at kristendemokratiet er like forenlig med sosialisme, som det er med konservatisme/liberalisme, står det i et brevet.

Janne Haaland Matlary er blant annet kjent som professor i international politikk ved Universitetet i Oslo. Hun var i tre år også statssekretær for utenriksminister Knut Vollebæk (KrF) i Kjell Magne Bondeviks sentrumsregjering.

(NTB)