Matlarys tro og politikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Janne Haaland Matlary gikk lørdag i forsvar for Dagfinn Høybråten som hun mener blir urimelig behandlet av Dagbladet fordi han er kristen. Vi avslører bare vår intoleranse. Vi er usaklige og går ikke ut i åpent lende med vår argumentasjon, ifølge Matlary, som også er tidligere statssekretær i den forrige regjeringen Bondevik og dessuten medlem av Vatikanets råd som behandler forholdet mellom politikk og religion.

Slike anklager har vi hørt i 135 år fra politiserende kristne. Når vi er opptatt av Dagfinn Høybråten, er det fordi han har stor politisk makt, og bruker den, bl.a. til å stramme inn abortloven og sørge for at vi har en bioteknologilov som er en av de mest restriktive i Europa. Nå er han kandidat til det høyeste vervet i KrF, og han omtales allerede som partiets framtidige statsministerkandidat. Slik de politiske konstellasjonene er i norsk politikk, kan det i en gitt situasjon bety at han også blir statsminister.

Vi ville ha forsømt vårt samfunnsoppdrag om vi ikke viser offentligheten hva slags holdninger og meninger Høybråten står for og hvilke politiske konsekvenser de har. Dette er ikke noe angrep på personen Høybråten og heller ikke på kristendommen. Men det er et angrep på standpunkter og på en politikk som styres av holdninger som ikke representerer flertallet av norske velgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer