Matministeren ber om møte med Lidl og Carrefour

Sylvi Listhaug mener konkurransen er for dårlig i dagligvaremarkedet.

MATMINISTEREN: Sylvi Listhaug oppfordrer norske forbrukere til å være mer kritiske til hva de betaler for matvarene og vil styrke konkurransen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MATMINISTEREN: Sylvi Listhaug oppfordrer norske forbrukere til å være mer kritiske til hva de betaler for matvarene og vil styrke konkurransen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Landbruksminister Sylvi Listhaug opplyser til Dagbladet at Landbruksdepartementet har sendt brev og bedt om et møte med supermarkedkjedene Carrefour og Lidl.

- Begge disse var jo inne på det norske markedet, men forsvant ut. Det er interessant for oss å høre fra et utenlandsk selskap hvilke utfordringer det er å drive dagligvarehandel i Norge. Vi trenger å få et fullt bilde av situasjonen.

Regjeringen vår er helt klar på at konkurransesituasjonen er alt for dårlig i dagligvaremarkedet, og at det må gjøres noe. Jeg mener vi må se på flere grep, hvilke er for tidlig å si noe bestemt om nå, sier landbruksministeren.

Osteimporten Hun mener matimportørene benytter seg av at nordmenn generelt har god råd.

- Vi har sett på osteimportørene, som har ganske store tollfrie kvoter. Den osten som for eksempel kommer til Norge fra Sveits på disse tollfrie kvotene selges for to-tre ganger prisen de koster over disk i produksjonslandet, sier Listhaug.

Og fortsetter:- Vi er vant til et høyt kostnadsnivå i Norge og til å skylde på bøndene for de høye matvareprisene. Importørene maksimerer fortjenesten og vi som forbrukere tror det må være sånn, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer