Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Matopprør herjer Zimbabwe

HARARE(NTB-AFP): Politiet i Zimbabwes hovedstad Harare tok i bruk tåregass og gummikuler da det i dag brøt ut opprør for andre dag på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre sultne mennesker kastet stein og prøvde å ta seg inn i et bakeri i utkanten av Harare. Dagen før brøt de seg blant annet inn i et annet bakeri i nærheten og ødela alt som fantes av utstyr.

Minst tre mennesker ble såret av politiet og eiendommer til en verdi av flere millioner dollar ble enten ødelagt eller stjålet under mandagens opptøyer.

I butikker og kontorer som såvidt hadde åpnet i sentrum av byen tirsdag morgen ble dørene igjen låst av frykt for en gjentakelse av mandagens herjinger.

Demonstrantene har lovet å opprettholde aksjonene helt til prisøkningen på dagligvarer blir stanset. Regjeringen har allerede gått med på å forkaste en planlagt 21 prosents prisøkning på maismel, og har gitt løfter om å revurdere alle priser på dagligvarer.

Demonstrantene har likevel ikke sagt seg fornøyd. Myndighetene har lagt skylden for prisøkningen på landets hvite forretningsstand, og beskyldt dem for å ville velte regjeringen ved å skape økonomiske vansker.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!