«Mats knuste tablettene og blandet dem ut med yoghurt»

BODØ (Dagbladet): I går kom det fram at Mats Storvik ikke bare kjøpte Metadontablettene som Hetal Amin døde av. Han skal også ha hjulpet henne med å knuse tablettene og blande dem med yoghurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sa Kari Anne Lyngmo i et politiavhør i august 1998. Hun forteller at Mats hjalp Hetal med å knuse tablettene. I et seinere politiavhør legger hun til at hun tror at Mats også hjalp til med å blande Metadon med yoghurt som Hetal deretter spiste.

I retten i går husket ikke Kari Anne Lyngmo dette. Det fikk aktor Jenny Pedersen til å si:

- Jeg stusser over at du ikke lenger husker dette, mens du husker mer om andre detaljer vedrørende Hetal.

Den tiltalte Mats Storvik sa i retten mandag at han trakk en klar grense mellom å kjøpe tabletter - og å knuse dem og tilberede et dødsmåltid.

- Jeg kjøpte tablettene. Men jeg verken knuste dem eller blandet dem ut, sa Storvik. Dette er nå bestridt.

Flere spørsmål reiser seg under rettssaken:

  • Hvorfor lå innpakningene til metadontablettene skjult under madrassen på hotellrommet?
  • Hvorfor lå Hetal på magen - og i bar overkropp, noe hun aldri ellers gjorde?
  • Hvorfor var det brettet eseløre i boka «Final Exit» der «oppskriften» til Hetals selvmord sto? (Det er framkommet at Hetal aldri brettet eselører, men at Mats pleide å gjøre det.)
  • Hvorfor gjemte Mats unna «Final Exit » og flere andre selvmordsbøker da bagasjen kom til Norge?
  • Hvorfor forsøkte Mats Storvik å påvirke Kari Anne Lyngmo til å lyve overfor politiet?

Før Lyngmo skulle i avhør, skal Mats ha ringt henne fire ganger i den hensikt å påvirke henne til ikke å nevne at han selv var involvert i selvmordet. I tillegg sendte han en kamerat hjem til Lyngmo, med beskjed om i alle fall ikke å nevne yoghurten.

Mats og Kari Anne skjulte alt som skjedde i Amsterdam for Hetals foreldre. Begge løy til dem. I retten i går sa Kari Anne at hun regnet det å fortelle sannheten som Mats' ansvar.

SKJEBNEMØTE I RETTEN: Kari Anne Lyngmo forklarte i retten om de rystende telefonsamtalene med Hetal før hun døde. Verken Lyngmo eller Storvik foretok seg noe for å berge Hetal.