Matservering i skolen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• I går fikk kunnskapsminister Øystein Djupedal overlevert en rapport med klare råd om å gi norske skoleelever gratis skolemat. Et ekspertutvalg har utarbeidet flere modeller, og regnet ut hva hver enkelt modell koster. Utvalget anbefaler regjeringen å innføre det rimeligste alternativet som er gratis melk og valgfri frukt eller grønnsak allerede fra skolestart høsten 2007, og deretter foreta en opptrapping til et solid brødmåltid.

• Prisen på det rimeligste alternativet er 710 millioner kroner på årsbasis, noe som utgjør seks kroner pr. dag pr. elev. Ekspertene er enige om at matservering på skolen gir en helsemessig gevinst, og dessuten bedrer læringsmiljø og læringsutbytte for elevene. Det er et stykke opp og fram til laksen og kyllingen fra SVs valgkampstart, men Djupedal bør prioritere et nøkternt gratis skolemåltid i neste års statsbudsjett.