Matt (22) viser fram kroppen for første gang etter å ha slanket bort 122 kilo

- Jeg er livredd for å vise resultatet, men kan ikke gjemme meg lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som 16-åring veide Matt Diaz fra Brooklyn i USA 225 kilo.

Etter seks år med beinhard jobbing og en fedmeoperasjon har han nå gått ned 122 kilo.

Men vekttapet resulterte også i mye overflødig hud, noe stoppet 22-åringen fra å vise frem det fantastiske resultatet.

- Kan ikke gjemme meg 18. mars bestemte han seg likevel for å publisere en video hvor han viser hvordan kroppen ser ut etter det ekstreme vekttapet.

- Jeg er livredd for at folk vil synes jeg er uattraktiv, sier en følelsesladd Diaz før han tar noen steg tilbake og viser frem overkroppen sin.

22-åringen forklarer at han vil være stolt av den han er og at alle som ser videoen skal være stolte av den de er.

- Når jeg skal ligge med en ny partner, eller er på stranda, tør jeg ikke ta av meg på overkroppen. Jeg har overflødig hud, strekkmerker, og fødselsmerker. Men jeg kan ikke be folk være stolte over seg selv, og samtidig skjule hvem jeg er.

Motsatt effekt I klippet sier Diaz at han er redd for at alle de hyggelige meldingene han får vil stoppe etter at han har publisert klippet.

Men den modige 22-åringen opplevde det helt motsatte.

I skrivende stund har videoen over to millioner visninger på YouTube. På hans blogg har videoen blitt delt over 60 000 ganger.

Enorm støtte Diaz' egen innsamlingskampanje for å samle inn penger til en operasjon for å fjerne den overflødige huden har spredd seg raskt.

Han trengte rundt 160 000 kroner til operasjonen. I skrivende stund har han fått inn 438 665 kroner.

- Hele denne opplevelsen har vært overveldende og gjør meg veldig ydmyk. Jeg skal gjøre noe bra med dette, skriver han på bloggen sin.

INNSAMLINGSAKSJON: Slik ser Matt Diaz ut etter å ha slanket bort 122 kilo. Nå har folk samlet inn godt over 400 000 kroner slik at han kan få fjernet den overflødige huden. Foto: Skjermdump
INNSAMLINGSAKSJON: Slik ser Matt Diaz ut etter å ha slanket bort 122 kilo. Nå har folk samlet inn godt over 400 000 kroner slik at han kan få fjernet den overflødige huden. Foto: Skjermdump Vis mer