Matt Hancock

Matt Hancock går av

Matt Hancock går av som helseminister i Storbritannia etter skandalebilder.

GÅR AV: Matt Hancock går av som helseminister i Storbritannia etter utroskapsskandalen, melder Sky News. Foto: NTB / Matt Dunham / POOL / AFP
GÅR AV: Matt Hancock går av som helseminister i Storbritannia etter utroskapsskandalen, melder Sky News. Foto: NTB / Matt Dunham / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tabloidavisa The Sun publiserte fredag bilder av Hancock og hans relativt nyansatte rådgiver Gina Coladangelo i het omfavnelse. Både Hancock og Coladangelo er gift med andre, samt at kysset var et brudd på coronareglene i landet.

Hancock beklaget på Twitter etter avsløringen, og skrev at han aksepterte at han hadde brutt retningslinjene. Lørdag kveld er det klart at han går av.

I en video publisert på Twitter, opplyser Hancock at han har møtt med statsminister Boris Johnson for å fratre sin stilling.

Gjentar unnskyldning

- Det siste jeg ønsker er at privatlivet mitt skal ta oppmerksomhet vekk fra fokuset som fører oss ut av denne krisa, sier Hancock i sitt oppsigelsesbrev, ifølge Sky News.

- Jeg vil gjenta unnskyldningen min for å ha brutt rådene, og beklage til familien min for å ha utsatt dem for dette. Jeg trenger også å være med barna mine nå, sier han, ifølge kanalen.

The Sun skrev fredag at bildet er fra overvåkningskameraer inne i regjeringskontorene, og at de er fra 6. mai. Det er elleve dager før det igjen ble tillatt å ha nærkontakt med personer utenfor sin egen husstand.

Som helseminister har Hancock vært den britiske regjeringens frontfigur i kampen mot pandemien og vaksinekampanjen. Han og Coladangelo skal først ha møttes på universitetet.

KYSSET: Bilder av Gina Coladangelo og helseminister Matt Hancock som kysset har fått enorme reaksjoner. Foto: PA / NTB
KYSSET: Bilder av Gina Coladangelo og helseminister Matt Hancock som kysset har fått enorme reaksjoner. Foto: PA / NTB Vis mer

- Misbruk av makt

I sitt oppsigelsesbrev skriver Hancock at «regjeringen skylder folk som har ofret så mye under pandemien å være ærlig når vi har sviktet dem», ifølge kanalen.

Både Labour og Liberaldemokratene krevde fredag at helseministeren skulle få sparken.

- Hvis Matt Hancock har hatt et hemmelig forhold med en rådgiver i sitt departement, som han selv ansatte i en skattefinansiert rolle, er det en enorm misbruk av makt og en klar interessekonflikt, sa Labour-politiker Anneliese Dodds til Sky News.

FAKE NEWS: Denne manipulerte talen med dronning Elisabeth vekker store reaksjoner i Storbritannia. Video: Twitter @channel4 Vis mer

Javid ny helseminister

Etter Hancocks avgang er tidligere finansminister Sajid Javid bekreftet som ny britisk helseminister, opplyser Johnsons kontor, ifølge BBC.

Javid gikk overraskende av fra finansministerposten i februar 2020. Etter avgangen pekte britiske medier på krangling mellom Javid og Dominic Cummings som en del av forklaringen.

Siden den gang har imidlertid den innflytelsesrike og frittgående rådgiveren forlatt stillingen, og han ligger nå i en åpen krangel med Boris Johnson, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer