Matt Hancock

Matt Hancock går av

Matt Hancock går av som helseminister i Storbritannia etter skandalebilder.

GÅR AV: Matt Hancock går av som helseminister i Storbritannia etter utroskapsskandalen, melder Sky News. Foto: NTB / Matt Dunham / POOL / AFP
GÅR AV: Matt Hancock går av som helseminister i Storbritannia etter utroskapsskandalen, melder Sky News. Foto: NTB / Matt Dunham / POOL / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tabloidavisa The Sun publiserte fredag bilder av Hancock og hans relativt nyansatte rådgiver Gina Coladangelo i het omfavnelse. Både Hancock og Coladangelo er gift med andre, samt at kysset var et brudd på coronareglene i landet.

Hancock beklaget på Twitter etter avsløringen, og skrev at han aksepterte at han hadde brutt retningslinjene. Lørdag kveld er det klart at han går av.

I en video publisert på Twitter, opplyser Hancock at han har møtt med statsminister Boris Johnson for å fratre sin stilling.

Gjentar unnskyldning

- Det siste jeg ønsker er at privatlivet mitt skal ta oppmerksomhet vekk fra fokuset som fører oss ut av denne krisa, sier Hancock i sitt oppsigelsesbrev, ifølge Sky News.

- Jeg vil gjenta unnskyldningen min for å ha brutt rådene, og beklage til familien min for å ha utsatt dem for dette. Jeg trenger også å være med barna mine nå, sier han, ifølge kanalen.

The Sun skrev fredag at bildet er fra overvåkningskameraer inne i regjeringskontorene, og at de er fra 6. mai. Det er elleve dager før det igjen ble tillatt å ha nærkontakt med personer utenfor sin egen husstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer