Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte åle seg fire kilometer

Arne Hamre fra Sirevåg falt og brakk beinet på fjelltur. Med sokkene som polstring på hendene ålet 34-åringen seg fire kilometer gjennom skogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KVINESDAL (Dagbladet): Arne Hamre ble meldt savnet allerede torsdag kveld da han ikke hadde kommet fram som avtalt etter en ni timer lang fottur mellom Knaben og Ljosland. Letemannskaper til fots, hunder og helikopter har vært satt inn i letingen.

I går ble han oppdaget av letemannskaper fra Røde Kors. Da hadde 34-åringen vært borte i fem dager.

Tøffing

- Han ble funnet i relativt god form av letemannskaper klokka 12.30 mandag, vel én kilometer fra sentrum av Knaben. Han hadde brukket et bein, var solbrent, og i tillegg oppspist av mygg, men var ellers i god behold, ble det opplyst fra Agder politidistrikt i går ettermiddag, like etter at mannen var funnet.

Politiet mener Hamre har tatt feil på den merkede løypa torsdag, og at han dermed kom ut av kurs.

- Da han hadde gått 5,5 kilometer, falt han og brakk beinet, opplyser politiet, som karakteriserer Hamre som en tøffing.

Ålet seg

Mannen holdt seg nemlig i ro på stedet til i to dager, men etter gjentatte forsøk på å signalisere til et redningshelikopter, bestemte han seg for å forsøke å komme seg tilbake til Knaben.

Ved å beskytte hendene med sokkene sine, ålet han seg over fire kilometer tilbake på stien, til stedet der han ble funnet i går.