Måtte amputere beina

Anne Grethe Bundgaard (12) ble ble sendt hjem fra legevakten i Sarpsborg med diagnosen influensa. Tre dager seinere måtte hun amputere begge beina. Influensaen viste seg å være «dødsbakterien» streptokokk A. Nå vurderer familien å stevne sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Familien fra Rakkestad i Østfold har nå engasjert advokat som studerer de medisinske rapportene. Trolig blir det rettssak, men familien ønsker å avvente Fylkeslegens evaluering av tilsynssaken før de stevner sykehuset.

- Legene må stå til ansvar for det de gjør, sier Anne Grethes far, Michael Bundgaard.

Vil leve normalt

Anne Grethe amputerte begge beina 4. mars. Deretter svevde hun mellom liv og død i nesten to måneder. Nå er hun tilbake på skolebenken sammen med klassekameratene på Os skole, men veien dit har vært hard og lang.

- Hun har nylig kommet hjem fra et seks måneders treningsopphold på Sunnaas Sykehus, og ting går overraskende bra. Hun deltar i undervisningen på lik linje med de andre elevene i klassen, og 21. september skal hun på leirskole til Kristiansand. Det er herlig å se at hun begynner å finne tilbake til en «normal» hverdag. Selv ønsker hun at alt skal være som før, sier mamma Hilde Bundgaard.

Måker møkk

Anne Grethe har alltid deltatt i gardsarbeidet hjemme på Hellum gard. Amputeringen av beina har ikke satt noen stopper for det. Hun har egen rullestol beregnet for fjøset, og bøtten med mineraler holder hun i munnen. I hånden har hun en kopp som hun doserer maten med. Når maten er delt ut, setter hun i gang med å måke møkk. - Det må være rent og pent her, sier hun muntert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer