Måtte avbryte avhør med Trippeldrap-siktet leieboer (38)

- Det var rett og slett ikke mulig å gjennomføre, sier politiet. 38-åringen bodde i etasjen under ofrene.

TRE DREPT: De tre ofrene for trippeldrapsmannen skal obduseres i morgen. Foto: MARIUS FISKUM
TRE DREPT: De tre ofrene for trippeldrapsmannen skal obduseres i morgen. Foto: MARIUS FISKUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet.no): Politiet prøvde seint i kveld og sette i gang et avhør med en 38 år gamle mannen som er pågrepet og siktet etter at tre personer ble funnet drept i et bolighus i Tromsø, men måtte avbryte etter kort tid.

- Avhøret startet akkurat nå. Det kommer til å pågå utover natta, sa avdelingssjef for krim ved Troms politidistrikt, Einar Pedersen, til Dagbladet.no like før klokka 23.

Noen minutter seinere ble det tydelig for etterforskerne at 38-åringen var i en tilstand som gjorde det svært vanskelig å føre en samtale på noen måte.

- Vi forsøkte å ta et avhør og startet innledende samtaler med ham. Men det lot seg rett og slett ikke gjøre. Årsaken er den psykiske tilstanden hans, sier stasjonssjef Kurt Pettersen til Dagbladet.no.

Han har ikke besluttet om politiet vil prøve på nytt i morgen.

Leieboer
Det var 38-åringen selv som i 15.30-tida i ettermiddag fortalte politiet hva han skal ha gjort. Utendørs i nabolaget ved åstedet gikk han rundt og ropte og skrek, med kuttskader i den ene hånda. Da politiet kom til stedet kjørte de den psykisk ustabile mannen til legevakta, der han kom med sjokkbeskjeden: Jeg har drept tre mennesker som ligger i et hus i Tromsdalen.

Politiet opplyser til Dagbladet.no at 38-åringen er leietaker i første etasje av den store villaen.

To av de avdøde skal være en kvinne og en mann i 40-åra som bodde i etasjen over leietakeren. I tillegg til samboerparet ble en kvinne i nær relasjon som skal ha vært på besøk også drept.

Alle tre ofrene skal ha blitt funnet i andre etasje i eneboligen, trolig drept med et stikkvåpen.

Sjokkerte kolleger
Arbeidsgiverne til paret var i kveld gjort kjent med hvem som var ofrene for forbrytelsen og måtte forberede seg på å bringe et forferdelig budskap til gode kolleger som kommer på jobb mandag morgen. Samtidig fulge rystede naboer med på tv-nyhetene og nettaviser i hele kveld for å prøve å få et bilde av hvorfor en av deres naboer i det som på folkemunne kalles "Professorgata" skal ha drept to andre naboer og en tredje person.

- De flyttet inn i huset like før jul, etter at huset hadde stått tomt en periode. Jeg har aldri lagt merke til leietakeren, sa en nabo til Dagbladet.no tidligere i kveld.

De avdøde er ikke formelt identfisert, men politiet har startet arbeidet med å informere pårørende.

Politiets tekniske etterforskere har avsluttet sitt arbeid for kvelden, men vil fortsette med undersøkelsene i villaen i morgen. De omfatter blant annet analyser av store mengder blod på åstedet.

Tidligere psykiatrisk pasient
Den trippeldrapssiktede mannen er opprinnelig fra Finnmark, men flyttet til Tromsø i fjor høst. Etter at han kom med den gruoppvekkende tilståelsen mens han var på legevakta ledsaget av politipatruljen, ble han værende hos helsepersonellet i flere timer.

I samråd med siktedes advokat  kom politiet etter hvert fram til at 38-åringen var frisk nok til å sitte i avhør.

Politiet bekrefter imidlertid at mannen har en forhistorie med psykiatri, og at politiet ved én anledning tidligere har blitt koblet inn for å kjøre mannen til psykiatrisk avdeling ved et sykehus i Tromsø.

Stasjonssjef Kurt Pettersen ved Troms politidistrikt opplyser at 38-åringen også er tidligere straffedømt i andre politidistrikter og i utlandet.

- Han er bøtelagt og domfelt tidligere, men ikke noe av den alvorlighetsgrad det er snakk om nå, sier Pettersen.

Politiet understreker at det foreløpig bare er mannens spontane forklaring som er bakgrunnen for siktelsen.

- Det eneste bevis vi har i saken er at mannen selv sa at han hadde gjort det, og det er skjellig grunn til mistanke, konstaterte politimester Truls Fyhn tidligere i dag.

Kripos er så langt ikke koblet inn i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer