Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte beskytte dronninga fra rumpeblottende finner

Politiet i Øst-Finnmark måtte hindre majestetsfornærmelse fra en finsk trekkspillartist og to brytere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Dronning Sonja gjestet før helgen Kirkenes i anledning festivalen Barents Spektakel.  

Da hun var med på åpningen av kunstutstillingen «Boderlines» i en av hovedgatene i byen, slo tre finner til:  

Hundre meter fra dronningen, og rett i siktet til et russisk tv-team, blottet de sine bakender.  

For dette kan finnene risikere rojale bøter.

Anholdt for majestetsfornærmelser Politiet forteller at de tror finnene gikk ut fra et av byens utesteder, fikk øye på et av de russiske tv-kameraene, og bestemte seg for å utføre blotterstuntet: 

- Samtlige tre snudde ryggen til kameraet, og trakk deretter ned benklær og underbukser til anklene. En politipatrulje på stedet var vitne til hendelsen, grep umiddelbart inn og fjernet mennene fra stedet, sier politiet i Øst-Finnmark i en pressemelding. 

Ifølge NRK ble mennene sperret inne av politiet for å unngå majestetsfornærmelser.

Blotterne var den finske trekkspillartisten Kimmo Pohjonen og to brytere, som tidligere samme kveld hadde spilt for dronningen under festivalens åpningsshow.  

Ifølge NRK kan de få bøter inntil 10 000 kroner.  

- Ikke rettet mot dronningen Politiet i Finnmark skriver i en pressemelding at blottingen trolig ikke var myntet på dronningen.  

- Ut fra den samtalen vi har hatt med de mistenkte, har vi ingen grunn til å tro at blottingen var planlagt eller tiltenkt H.M. Dronning Sonja, men en impuls handling i det de mistenkte fikk øye på tv-kameratet, sier politiinspektør Ellen Katrine Hætta i pressemeldingen. 

 Politiet tror ikke dronningen selv fikk med seg de tre finske rumpene:  

- Politiet var til stede og handlet umiddelbart. Vi kan ikke se at det var noen muligheter for at H.M.Dronningen er blitt vitne i hendelsen. De involverte beklager hendelsen og ser i ettertid alvoret i saken, sier Hætta.  

- Ingen kommentar Verken Slottet eller arrangør for festivalen, Pikene på Broen ønsker ikke å kommentere saken.  

- Nei, det er en sak politiet må uttale seg om, så det har vi ingen kommentar til, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Sven Gj. Gjeruldsen, til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling