Måtte bøye av for Timosjenko

Ukrainas president måtte bøye av for kompromissløse Julia Timosjenko. Den stridbare opposisjonspolitikeren får nå behandling av en tysk lege for sine helseproblemer utenfor fengselet i Kharkov, og har avsluttet sultestreiken.

VISER FRAM SKADER: Ukrainas flammende opposisjonsleder Julia Timosjenko viser fram merker etter slag da hun ble fraktet med tvang til sykehus i slutten av april. REUTERS
VISER FRAM SKADER: Ukrainas flammende opposisjonsleder Julia Timosjenko viser fram merker etter slag da hun ble fraktet med tvang til sykehus i slutten av april. REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Frihet for Julia, frihet for Julia, ropte tilhengere av Timosjenko ha hun ble fraktet på en båre fra en sykebil, og inn i sykehuset i Kharkov.

Avblåste toppmøte Det som har løst floken er at hun nå får behandling av en tysk lege. Det har hun tidligere blitt nektet av ukrainske myndigheter. Hun har tilbud om behandling både i Tyskland og i Russland, men så langt har ikke Ukrainas president, Viktor Janukovitsj, tillatt at hans motstender slipper ut av landet.

Timosjenko ble dømt i oktober i fjor for en gassavtale med Russland som hun inngikk da hun var statsminister i 2009. Tymosjenko og Janukovitsj har vært politiske fiender siden den oransje revolusjonen i 2004, da Tymosjenko organiserte de oransje etter valgfusk, og hindret at Janukovitsj ble president.

EU mener prosessen mot Timosjenko er politisk motivert, og avlyste tirsdag et lenge planlagt toppmøte på Krim fordi mange EU-land nektet å delta på møtet på grunn av Timosjenko-saken, og tilsvarene saker mot «oransje» politikere som ikke er fullt så prominente. Mange EU-land truer også med å ikke være til stede med presidenter og ministrer under fotball-EU, som går i Ukraina og Polen, og starter 6. juni. Fotball-EU, som skulle presentere Ukraina i et positivt lys, som et land for framtida, truer med å bli en PR-katastrofe for landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer