NEKTET Å KOMME UT: Mannen nektet å komme ut av bilen etter å ha blitt stoppet av politiet. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
NEKTET Å KOMME UT: Mannen nektet å komme ut av bilen etter å ha blitt stoppet av politiet. Foto: Jacques Hvistendal / DagbladetVis mer

Måtte bruke pepperspray for å få kontroll på bildesperado

Mann i 50-åra fra Romerike pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som tidligere i dag råkjørte i Frognerparken og forsøkte å dra en ung mann inn i bilen nektet å komme ut av bilen da politiet skulle pågripe ham på Skar i Maridalen.

- Vi ble nødt til å «bokse» ham inne, med biler foran, bak og på sidene for å få ham til å stoppe. Da han stoppet nektet han å komme ut av bilen, og det ble en håndgemeng hvor vi ble nødt til å bruke pepperspray for å få kontroll på ham, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet.

En politipatrulje i Frognerparken har fått snakket med mannen som ble forsøkt dratt inn i bilen. Han er i starten av 20-åra og har Downs syndrom.

- Han var sammen med en gruppe, og det er foreløpig ikke noe som tyder på at han kjente mannen i bilen, sier Jøkling.

Kjenning av politiet Den pågrepne mannen er nå kjørt i arresten, og skal avhøres.

- Han er ikke ukjent for politiet. Det er snakk om en mann i slutten av 50-åra fra Romerike, sier Jøkling.

Jøkling forteller at det nå skal tas prøver av mannen, men at de ennå ikke vet om han var rusa.

- Men selve kjøringen og oppførselen var jo spesiell. Han fortsatte jo å kjøre selv om vir forsøke å stoppe ham, og nektet å komme ut av bilen.

Jaktet med helikopter De første meldingene om en mann som råkjørte i Frognerparken kom till litt over klokka 12.30.

Mannen, som kjørte en Volvo C30, kjørte på gangveiene inne i parken og på feil side av veiskiller. Etter å ha forsøkt å dra den unge mannen inn i bilen, kjørte han videre til Kjelsås, og ble observert ved Teknisk museum.

Flere politibiler og et politihelikopter jaktet mannen før han til slutt ble pågrepet i Maridalen.

Det er ikke meldt om personskader eller materielle skader.

- Mannen blir kjørt i arresten, og vi skal nå jobbe med å finne ut hva som har skjedd og snakke med vitner, sier Jøkling.

«BOKSET INNE»: Mannen nektet å stoppe, så politiet ble nødt til å «bokse» ham inne med biler foran, bak og på sidene. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
«BOKSET INNE»: Mannen nektet å stoppe, så politiet ble nødt til å «bokse» ham inne med biler foran, bak og på sidene. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet Vis mer