Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte bruke pulverapparat på karusell

- Det har aldri vært noen fare for noen av gjestene på tivoliet, understreker en talsperson for tivoliet.

BERGEN: Søndag ettermiddag stoppet en karusell opp på Skandinavisk Tivolipark i Bergen. Røyken som ser ut til å ha skremt flere, skal ha kommet fra et pulverapparat. Foto: Benedicte Telle
BERGEN: Søndag ettermiddag stoppet en karusell opp på Skandinavisk Tivolipark i Bergen. Røyken som ser ut til å ha skremt flere, skal ha kommet fra et pulverapparat. Foto: Benedicte Telle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var flere som fikk seg en støkk på Skandinavisk Tivolipark i Bergen, søndag ettermiddag.

Plutselig steg det røyk opp fra en av karusellene.

Stoppet midt i luften

- Vi sto ved noen trampoliner like ved da vi så det. Folk skrek ikke, men vi hørte litt lyd og skjønte at noe hadde skjedd, forteller Benedicte Telle (21).

Hun var på tivoliet sammen med sin seks år gamle lillebror.

Det omreisende tivoliet er for tiden på en liten turné på Vestlandet. De siste tre dagene har de holdt til ved Gullgruven i Åsane, skriver Bergens Tidende, som omtalte saken først.

- Det kom kraftig røyk opp fra hele karusellen, som stoppet midt i luften. Folk begynte å hoppe ut av den, sier Telle.

Hun beskriver stemningen som «litt panisk», og forteller at på det høyeste var karusellen rundt halvannen meter over bakken.

- Høyt oppe

Telle tok selv denne karusellen med sin lillebror rund ti minutter før.

- Vi satt sammen og hadde dette skjedd med oss, så kunne jeg hjulpet han ned. Men to tiåringer ville kanskje ikke kommet seg ut selv, det var litt høyt oppe.

- Røyken forsvant egentlig ganske fort, og jeg la merke til at de la på noe hvitt pulver, legger hun til.

25 minutter seinere var karusellen i gang igjen.

- Dette er store og tunge ting som kan skade folk. Tivoliet er ment for barn, men når jeg setter meg på en karusell, så stoler jeg ikke på den. Jeg satt med en vond magefølelse. Jeg lurer på om sikkerheten blir sjekket før de starter opp en ny plass, sier Telle.

Kortslutning

Richard Paulsen, presseansvarlig hos Skandinavisk Tivolipark, forteller til Dagbladet at årsaken til hendelsen var en kortslutning.

- Det var en kortslutning i det ene skapet. Det ble tatt vekk og en ny ble satt inn. Vi følger prosedyrer på slike ting.

Paulsen forteller at røyken folk så, kom fra et pulverapparat som ble brukt da personalet fikset problemet.

- Vi kjører høyt med strøm i skapene, det kan være varmt. Det ligger i prosedyrene at man skal bruke pulverapparat slik at det ikke kan utvikle seg en brann.

- Aldri vært noen fare

- Det har aldri vært noen fare for noen av gjestene på tivoliet. Alle karusellene som kjøres er godkjent av Jernbanetilsynet som har det overordnede tilsynet i Norge på alt av karuseller, sier Paulsen.

Han forteller at karusellene blir testkjørt hver eneste dag, og at alle ansatte er lært opp og blir trent flere ganger i løpet av sesongen, i tilfelle det skulle være en ulykke eller en feil på apparatet.

- Det var ti personer totalt i karusellen. De fleste av dem var allerede på bakkeplan og kunne bare spasere ut. Like før karusellen var nede, valgte en person å hoppe ned. Det var ikke et stort hopp, det var aldri noen fare, understreker Paulsen.

Det er ikke uvanlig at deler av karusellene må skiftes ut. Ifølge Paulsen kan kortslutninger forekomme, men det skjer ikke så ofte.

- Det som er av strøm ligger under vedlikeholdsplanen og blir jevnlig kontrollert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media