MÅTTE TRANSPORTERES I TRAKTORSKUFF: Skiløperen, som trolig hadde brukket beinet, ble lagt på båre og ytterligere stabilisert av fanget til tre redningsfolk. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
MÅTTE TRANSPORTERES I TRAKTORSKUFF: Skiløperen, som trolig hadde brukket beinet, ble lagt på båre og ytterligere stabilisert av fanget til tre redningsfolk. Foto: Vestfold interkommunale brannvesenVis mer

Måtte bruke traktor som ambulanse

Skiløper i Vestfold brakk beinet. - Vi må være kreative, sier brannvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en skiløper falt og trolig brakk beinet ved Holmestrand i Vestfold på mandag, bød det på et problem for redningsmannskapene. Ulykkesstedet befant seg 600 meter fra nærmeste farbare vei.

Løsningen ble å rekvirere en bonde med traktor, melder Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) på Facebook.

- Gode, kreative ideer ble klekket ut for å få den skadde ut av skiløypa ved «Polen». Først måtte bonden brøyte vei over jordet med traktor og fres, og deretter dra tilbake til gården og bytte til en annen traktor med skuff, skriver VIB, som ble tilkalt for bistå ambulansepersonellet med transport.

Pasienten ble lagt på båre og transportert i skuffen, «stabilisert av støtdempende hjelpemannskaper». Vel framme på bilveien ble vedkommende overført til en ekte ambulanse og kjørt til medisinsk behandling.

- Nødetatene må være kreative, og ambulansepersonell og brannfolk er løsningsorienterte mennesker. Bonden skal også ha all mulig honnør. Dette er en fantastisk del av det norske samfunnet: Folk bidrar til å hjelpe. Det er godt å se, sier informasjonsrådgiver Arnt E. Folvik ved Vestfold interkommunale brannvesen til Dagbladet.