Måtte bytte en halv million tv-kort

Canal Digital nektet å forhandle med hackere.

 DYR HACKING:  Canal Digital valgte å bytte en halv million tv-kort framfor å forhandle med kriminelle. Her Stabæks Mame Diouf ved en Canal Digital-reklame på Telenor Arena i forbindelse med en kamp mellom Stabæk og Manchester United-reservene.  FOTO: SCANPIX.
DYR HACKING: Canal Digital valgte å bytte en halv million tv-kort framfor å forhandle med kriminelle. Her Stabæks Mame Diouf ved en Canal Digital-reklame på Telenor Arena i forbindelse med en kamp mellom Stabæk og Manchester United-reservene. FOTO: SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Hackere klarte å knekke koden til en halv million TV-kort og ville deretter forhandle med Canal Digital om løsepenger. Selskapet valgte heller å bytte ut kortene med nye. Toppledelsen i Canal Digital ville ikke forhandle med kriminelle og valgte heller kostnaden på 15,5 millioner kroner med å bytte ut en halv million smartkort, skriver VG.

Siktet på Kløfta Ifølge avisa er en 47 år gammel mann bosatt på JKløfta siktet for å ha spredd ulovlig programvare i Norge som en følge av etterforskningen av saken.
Det var i april 2008 at en engelsktalende mann ringte fra uregistrert mobiltelefon med kontantkort til organisasjonen STOP i Sverige for å forhandle i Gøteborg om et hackerangrep på Canal Digital.
(NTB).