Måtte dope ned nordmann på fly

Da nordmannen forsøkte å åpne nødutgangen på Thai Air-flyet i ti tusen meters høyde, stakk en lege en beroligende sprøyte i 40-åringen. Det hjalp lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyturen ble et mareritt for de 216 passasjerene på flight TG 950 fra Bangkok til København natt til i går. Den stupfulle nordmannen begynte å lage bråk om bord i flyet allerede en time etter avgang.

Flyet var da oppe i marsjhøyde, og hadde ti timer igjen til Kastrup.

- Han ville ut av flyet i ti kilometers høyde og slo etter en flyvertinne. Det er ingen tvil om at passasjerene på flyturen var skrekkslagne. Fordi han var særdeles høyrøstet og voldsom, la mange av dem merke til hva som skjedde, sier kriminalinspektør Carsten Holder ved politiet på Kastrup.

Besetningen forsøkte å roe ned mannen - uten hell. Da ble han bare mer voldsom.

- Plutselig kastet han seg mot nødutgangen. Han dro i håndtaket og forsøkte å åpne døra, forteller en passasjer til Expressen.

Satt fastspent i ti timer

Vettskremte passasjerer ble deretter vitne til hvordan besetningen og et par av medpassasjerene kjempet for å hindre mannen i å få opp døra. Ifølge politiet måtte fire-fem personer gripe inn for å få kontroll over situasjonen om bord.

- Besetningen etterlyste en lege i høyttaleren, forteller en passasjer.

En dansk lege ga den voldsomme nordmannen en beroligende sprøyte. Men det stoppet ikke dramatikken.

- Det er mulig sprøyta hjalp litt, men det kan ikke ha vært mye. Uansett må nordmannen ha vært svært full, for han bare fortsatte å bråke og slåss, sier kriminalinspektøren.

Flymannskapet måtte sette håndjern på 40-åringen, og bandt ham fast til en stol med plaststrips.

Da han fortsatte å rope og skrike, stappet de munnen hans full av papir. Dette ble holdt på plass med en reim festet rundt nakken på mannen.

Ettersom flyet ikke var fullt, ble de øvrige passasjerene flyttet, slik at den stupfulle mannen kunne sitte for seg selv.

Ble matet

Flybesetningen torde ikke engang slippe mannen løs slik at han fikk gå på toalettet. Han ble i stedet tvunget til å gjøre sitt fornødne mens han satt fastspent i flysetet.

- Han var ganske våt da flyet landet, forteller politiet til Dagbladet.

På Kastrup fikk passasjerene gå av først. Deretter ble nordmannen hentet av dansk politi. Da hadde han sittet fastbundet i ti timer.

Mannen hevder overfor politiet at han ikke husker noe fra hendelsen om bord på flyet.

- Det eneste han husker, er at han ble matet som en baby av en flyvertinne underveis på flyturen, sier Holden.

Mannen skal ha reist alene. Han skal ikke ha vært åpenbart beruset da han gikk om bord i flyet i Bangkok.

Risikerer fengsel

Nordmannen ble sluppet fri fra arresten etter avhør. Han må selv ordne hjemreise fra København. Han er siktet for å ha utsatt medpassasjerene for livsfare og for å ha slått etter flyvertinna. Det ble tatt blodprøve av mannen, men resultatet av denne er ikke klart før om to-tre uker.

Saken oversendes nå til politiet i Norge.

- Hadde mannen vært dansk statsborger, ville han risikert fengselsstraff. Hvordan saken håndteres i Norge, er det opp til norsk rett å avgjøre. Han får nok minst en kraftig bot, sier kriminalinspektør Carsten Holder.

HUSKER INGENTING: Vettskremte passasjerer på Thai Air-flyet fra Bangkok ble vitne til hvordan besetningen og et par av medpassasjerene kjempet for å hindre den stupfulle nordmannen i å få opp flydøra. Selv husker nordmannen ingenting av dramatikken han forårsaket. <!--/BTEK0-->