«Måtte drepe en muslim»

Drapssiktet laget liste over viktige ting han skulle gjøre.

BRUTALT DRAP: 23. august 2008 ble piratdrosjesjåføren skutt og drept i sin egen bil i Trondheim. Her er etterforskere på åstedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BRUTALT DRAP: 23. august 2008 ble piratdrosjesjåføren skutt og drept i sin egen bil i Trondheim. Her er etterforskere på åstedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 26-åringen er siktet for ha skutt og drept en piratdrosjesjåfør fra Somalia i Heimdal i Sør-Trøndelag i august i fjor.

I dag sitter 26-åringen fra Oppdal på tiltalebenken i Trondheim tingrett. Men han er psykotisk, og derfor blir det ingen vanlig straffesak mot mannen.

Statsadvokaten kommer ikke til å legge ned påstand om fengselsstraff, men at han blir overført til det psykiatriske helsevernet. Hadde våpentillatelseDet var 23. august i fjor piratdrosjesjåføren Mahmed Jamal Shirwac (46) ble skutt ned og drept. Etter et par ukers intens etterforskning kom kriminalpolitiet på sporet av en 26 år gammel mann fra Oppdal. Mannen hadde to år tidligere fått bæretillatelse av politiet til å bære skytevåpen. I leilighet hans fant etterforskerne flere våpen, blant annet en rifle våpenekspertene på Kripos mener ble brukt til å drepe piratdrosjesjåføren.

26-åringen er tidligere ustraffet og har ikke hatt noe med politiet å gjøre. Liste som bevis Hjemme hos mannen fant etterforskerne ei liste han selv hadde laget. Lista er ved siden av våpenundersøkelsen politiets beste og sikreste bevis mot 26-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer