Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte drikke «sølevann med snus, piss og sperm»

Etter ni timer med «tortur» sto 8 av 28 Drammens-elever igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Studentforeningene Fraternitas og Gevjon har en over 100 år lang historie ved Drammen videregående skole, men sjelden har det stormet rundt foreningene som det gjør nå.

Etter at det kom fram at ei 16-årig jente ble tvunget til å spise et rått sauehjerte for å bli medlem i Gevjon, har stadig nye historier om opptaksprøvene kommet fram.

En 15 år gammel gutt havnet også på sykehus etter blant annet å ha spist av det samme sauehjertet som den 16 år gamle jenta.

Dagbladet snakket med 15-åringen onsdag etter at han hadde vært til kontroll på sykehuset i Drammen  og blitt endelig friskmeldt. Jenta er fortsatt på sykehuset.

En 16-årig elev ved en annen skole filmet deler av guttas opptaksprøve i Drammen sist torsdag. Du kan se utrag av videoen i saken over. Den viser unge gutter som blir beordret til å snurre rundt og rundt i flere minutter, før de også får bleier tredt over hodet.

- Ser helt rusa ut Alt skjer mens «terrorgeneralene» kommer med kraftige tilrop.

- Se på han der, han ser helt rusa ut, sier en av tilskuerne mens en av guttene begynner å se ut til å være preget av påkjenningen.

- Jeg går på feil skole, og det blir bare bråk når de skal ha terrordagen sin. Tre kamerater av meg prøvde seg, og en av dem klarte det etter ni timer. Han var helt utmattet, men syntes det var en deilig følelse å ha greid kravene, som en av åtte. Det var 28 som prøvde og bare åtte som kom gjennom, sier 16-åringen som filmet videoen til Dagbladet.

- Sølevann med snus, piss og sperm Han fikk være vitne under første del av testen i Drammen sentrum helt til «juryen» tapet en bleie med gaffa-tape over hodet på gjenstående kandidater og førte dem til skogs på hemmelig finalerunde.

- Alle tre kompisene ble ført dit, men to av dem måtte gi opp. Han ene spydde og han andre var helt kake, sier han.

- Hva skjedde i byen der du fikk se på?

- Gutta ble kjørt i pushups og sit ups og hockeystilling samtidig som de drakk sølevann med snus, piss og sperm. Og de som brukte kjeft eller klagde ble straffet med snurring. Jeg så en som falt i svime seks ganger på 13 minutter. Og så var det noen som ble pisket.

Hadde tillatelse Ordenssjefen i Drammens-politiet, Dag Ebbestad, sa i går at arrangementetene åpenbart hadde tatt litt av. Studentene hadde fått tillatelse til å holde arrangementene.

16-åringen som filmet videoen i denne saken tror ikke oppmerksomheten kommer til å gjøre at tradisjonen dør ut.

- Nei, det tror jeg ikke. Den tradisjonen har vært i Drammen i over 160 år. Jeg hørte de spiste rått og gammel kjøtt, råtten fisk og råtne egg og sånne ting ute i skogen. Akkurat det tror jeg ikke blir noe neste år, men denne tradisjonen blir ikke slutt på grunn av oppstyret, tror 16-åringen fra feil skole.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media