Måtte drikke urin for å overleve flukt fra Cuba

Men bare 15 av 32 greide tre ukers mareritt.

 32 OM BORD:  I denne båten drev de cubanske flyktningene rundt i tre uker før 15 overlevende ble reddet av mexicanske fiskere. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
32 OM BORD: I denne båten drev de cubanske flyktningene rundt i tre uker før 15 overlevende ble reddet av mexicanske fiskere. Foto: Reuters / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Båtflyktninger fra Cuba forteller at de drakk sin egen urin og sitt eget blod for å overleve da motoren på båten deres brøt sammen i Det karaibiske hav.

Elleve av dem døde under flukten fra øya, forteller overlevende som denne uka ankom Miami i USA.

Det var totalt 32 flyktninger på den hjemmelagede båten som satte ut fra Cuba i august. Motoren på båten brøt sammen, og båten drev i tre uker i Det karibiske hav.

Elleve av flyktningene døde om bord, og seks personer er fortsatt savnet etter at de la på svøm fra båten.

15 personer ble reddet da båten ble oppdaget av mexicanske fiskere.

Etter et kort opphold i Mexico, ble flere av de overlevende gjenforent med familie i USA, blant annet i Miami, hvor mange tusen eksilcubanere bor.

- Jeg er glad jeg overlevde, men det var noe som ingen skal måtte oppleve, sier Alain Izquierdo om ferden, i trygghet hos sin onkel og tante i Miami.

Flyktningene sa de reiste fra Cuba grunnet den økonomiske situasjonen på øya. De hadde som mål å nå Mellom-Amerika, for deretter å ta seg videre inn i USA.

(NTB-Reuters).

 OVERLEVDE:  - Jeg er glad jeg overlevde, men det var noe som ingen skal måtte oppleve, sier båtflyktningen Alain Izquierdo, i trygghet hos sin onkel og tante i Miami. Foto: Rickey Rogers/Reuters/NTB Scanpix.
OVERLEVDE: - Jeg er glad jeg overlevde, men det var noe som ingen skal måtte oppleve, sier båtflyktningen Alain Izquierdo, i trygghet hos sin onkel og tante i Miami. Foto: Rickey Rogers/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer