- Måtte drikke vann fra doen

- Varmen i gulvet ble skrudd svært høy, og tenåringen måtte drikke vann fra doen da han satt på fyllearresten. Det hevder en rasende mor i et brev som har blitt sendt til Amnesty, SEFO, sivilombudsmannen og Justisdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er Bergens Tidende som forteller om glattcelleoppholdet til en tenåring i Florø. Gutten havnet i slåsskamp ved en minibank i Florø og lå på bakken da politiet kom til stedet. Med smerter i nakken og uten legetilsyn ble gutten lempet på glattcelle. Der startet politiet ifølge guttens mor en forferdelig behandling av gutten.

Brent av gulvet

- Varmekablene i gulvet på cella ble skrudd opp så sterkt at gutten ikke kunne sette føttene på gulvet uten å brenne seg. Til slutt måtte han sette seg på kanten av toalettet og la bena henge fritt i lufta. Dét skriver moren i et brev som har blitt sendt til blant annet Amnesty, SEFO, sivilombudsmannen og Justisdepartementet. Moren er selv sykepleier.

«Varmen i gulvet øker og blir så høg at han har problemer med å holde hånden på gulvet eller stå i ro. ... Alle forsøk på å få tjenestemennene til å skru ned varmen, er forgjeves,» skriver mora, som forteller at sønnen banker på celledøra og roper for å bli hørt, men uten at betjentene reagerer.

Gutten hadde så store smerter i nakken at han prøvde å bruke klærne sine som støttekrage.

Drakk fra doen

På grunn av den intense varmen ba tenåringen om noe å drikke. I flere timer ble han nektet vann, men til slutt sa betjentene at de kunne slå på spylevannet, slik at gutten kunne drikke vann fra toalettet.

Den sjokkerte mora spør i brevet om politiets behandling av arrestantene er en måte å mørne dem på. Hun påpeker også at berusede personer i verste fall kan dø av behandlingen som sønnen hennes ble utsatt for.

Stasjonssjef Nils Erik Eggen ved Flora politistasjon i Florø vil ikke si noe som helst om saken.

- Den saken kommenterer jeg ikke i det hele tatt. Snakk med politimester Kjell Ese, sier han.

- Kjente du til saken før mediene skrev om den?

- Jeg kommenterer den ikke i det hele tatt, gjentar Eggen.

Straffesaken mot guttene som deltok i slagsmålet utenfor minibanken, skal snart opp for retten.

I februar døde 19 år gamle Kristian Lensebakken på glattcella på Hamar. Kristian var full, men ble ikke fremstilt for lege. I stedet ble den berusede tenåringen lagt i fyllearresten uten nok tilsyn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer