«Måtte du få den hjelp du fortjener»

Thorbjørn Jagland til Obama i fredspristalen.

HÅPER PÅ HJELP: I sin tale til fredsprisvinner Barac Obama bruker Thorbjørn Jagland mye tid på å forsvare tildelingen av Nobels fredspris til den amerikanske presidenten. Jagland håper Obama får all den drahjelp han kan få for å innfri forventningene. Foto: Scanpix
HÅPER PÅ HJELP: I sin tale til fredsprisvinner Barac Obama bruker Thorbjørn Jagland mye tid på å forsvare tildelingen av Nobels fredspris til den amerikanske presidenten. Jagland håper Obama får all den drahjelp han kan få for å innfri forventningene. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Dagbladet.no: - Vi gratulerer årets prisvinner, president Barack H. Obama, med hva han allerede har oppnådd og ønsker han all mulig suksess i hans fortsatte anstrengelser for en fredeligere verden. Måtte du få den hjelp du fortjener!

Det sier Thorbjørn Jaglands i sin tale til fredsprisvinner Barack Obama.

Får full støtteI talen, som Dagbladet har fått tilgang til, gir Nobelkomiteens leder sin støtte til Obamas Afghanistan-strategi.

- Obama har insistert på at USA må bygge koalisjoner og vennskap framfor å skape fiender. Han følger denne strategien også i Afghanistan. Kampen mot voldelig ekstremisme i Afghanistan hviler på et bredt internasjonalt grunnlag og har aktiv støtte fra mange regjeringer rundt om i verden, sier Jagland.

- I det lange løp kan imidlertid problemene i Afghanistan løses bare av afghanerne selv. Dette er også den grunnleggende logikken bak presidentens nye strategi i landet.

- Helt riktig, Obama! I sin tale viser Jagland til Barack Obamas reaksjon da han fikk beskjed om prisen, og roser Obama for å ha forstått tildelingen på riktig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer