Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte evakuere hele nabolaget etter at søppeltømmeren fant stridsvogn­mine utenfor Rema 1000

En søppeltømmer fant en stridsvognmine utenfor en Rema 1000-butikk i Harstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

Politiet rykket fredag morgen ut til en Rema 1000-butikk i Bårnakkveien i Harstad, etter at en søppeltømmer fant det han oppfattet som eksplosiver i en container utenfor butikken.

- Vi fikk melding om eksplosiver, som sannsynligvis tilhører Forsvaret, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til Dagbladet ved 9.30-tida fredag.

Da politiet kom fram til stedet kunne de raskt konstatere at søppeltømmeren hadde godt syn. Det ble derfor umiddelbart opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt funnstedet, og politiet evakuerte både skuelystne og naboer.

- I første rekke har vi evakuert omkringliggende bebyggelse, som er en bedrift, en matbutikk og de nærmeste boligene. Det er snakk om et område på 300 meter rundt funnet, s Meyer til Dagbladet.

Politiet kontaktet så forsvaret, som rykket ut til stedet der de kunne konstatere at det er snakk om en mine.

- Forsvaret har tatt hånd om en mine og fjerner den fra stedet. Minen er en stridsvognmine, inneholder tennmekanisme og mulig sprengstoff, den var ikke armert. Det opprettes sak som blir videre etterforsket, opplyser politiet på Twitter.

Klokka 12.30 bekrefter politiet at minen er fjernet og at de nå har opphevet sperringene i området.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media