Måtte evakuere Tromsø lufthavn etter at person presset seg gjennom enveissluse

- Dette ber vi folk slutte med, sier Avinor.

EVAKUERT: Tromsø lufthavn måtte evakueres søndag kveld, da en person tok seg inn i terminalen uten å ha blitt sikkerhetsklarert. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
EVAKUERT: Tromsø lufthavn måtte evakueres søndag kveld, da en person tok seg inn i terminalen uten å ha blitt sikkerhetsklarert. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Søndag kveld måtte Tromsø lufthavn tømme hele terminalen etter at en person presset seg gjennom en enveissluse og gikk inn i såkalt rød sone, altså sonen man må ha gått gjennom sikkerhetskontrollen for å komme inn i.

- Vi klarte ikke å finne vedkommende raskt nok, og da må vi tømme terminalen for både ansatte og passasjerer, sier pressetalsmann for Avinor, Lasse Vangstein, til Dagbladet.

Tømte fly

Når denne typen hendelser finner sted, er Avinor i henhold til lovverket pålagt å tømme terminalen og gjennomføre ny sikkerhetskontroll på alle passasjerer. Dersom de ikke klarer å identifisere og finne personen som gikk gjennom feil sluse.

Til alt hell er ikke trafikken veldig stor på Tromsø lufthavn en søndag kveld, men det får noen konsekvenser likevel.

- Jeg vet det var et fly som var boardet som ble tømt. Alle på flyet måtte ut og gå gjennom sikkerhetskontrollen igjen. Det flyet hadde 180 seter, og i dag kan vi jo regne med at det var nesten helt fullt, sier Vangstein.

- Så dere må altså tømme fly som er boardet når denne typen hendelser finner sted?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer