Måtte feste alene

KRISTIANSAND/MÅGERØ (Dagbladet): Både dronning Sonja og Mette-Marit Tjessem Høiby måtte feste uten sine kjære i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon feiret 63-årsdagen til sin mor, dronning Sonja på Mågerø, mens kong Harald deltok i havseilas i Sverige. Kjæresten Mette-Marit Tjessem Høiby var ikke med i fødselsdagen.

Beskyttet av venner

I går var hun først på jobb på motebutikken Galleri Albert som ligger i Markens - gågata i byen. Utpå kvelden inntok hun festivalområdet på Quartfestivalen. I presse- og gjesteområdet i Salamanderparken slappet hun av sammen med gode venner, men uten kjæresten.

Vennene beskyttet sørlandsjenta straks hun ble oppdaget av pressen i går kveld.

Sommerjobb i butikk

Mette-Marit måtte i vår si opp jobben på ærverdige Engebret Café i Oslo. Oppmerksomheten fra media ble for stor. Planen var at hun skulle jobbe på puben og restauranten Sjøhuset på brygga i Kristiansand i sommer. Men også denne jobben ville vekke for stor oppmerksomhet.

For noen uker siden fikk hun derfor sommerjobb på motebutikken Galleri Albert i Kristiansand sentrum. Hun bor for tida hjemme hos mamma. Den tre år gamle sønnen Marius er også med.

Quartfestivalen er vant med å ha celebre gjester. Kronprinsen har de siste årene vært fast gjest på festivalen. Det var her forholdet mellom Haakon og Mette-Marit skjøt fart i fjor sommer.

Det er ventet at kronprinsen også kommer på årets festival, enten i dag eller til helga.

Fest på Mågerø

Mens Mette-Marit hygget seg på Quartfestivalen, feiret kongebarna og en liten krets av nære venner dronning Sonjas 63-årsdag på kongeparets praktfulle landsted Mågerø.

Samtidig jublet kong Harald over sin tredjeplass i havseilasen Gotland rundt med sitt mannskap.

Allerede klokka 19.00 begynte de første gjestene å ankomme Mågerø, sporty kledd i bermudashorts og seilerantrekk. Finklærne bar de i klesposer. Noe seinere ankom en av kongeparets gamle venner, skipsreder Nils Astrup. Enkelte av festdeltakerne skred i land fra store cabincruisere iført sin fineste skrud.

De var alle samlet på den store balkongen utenfor landstedet, der alle nøt velkomstdrinkene som ble servert av uniformskledde tjenere.

Været var det aller beste i går kveld, med svak sommerbris og nærmest skyfri himmel.

Mens jubilanten koste seg, satt kong Harald langt fra aleine på øya Gotland i Sverige.

Der feiret han at han var beste norske deltaker i Sveriges svar på Færderseilasen.