Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte fjerne granat- splinter fra brystet

Så alvorlige var skadene til Jemens president.

ANGREPET: Jemen-president Ali Abdullah Saleh ble fredag utsatt for et granatangrep. Foto: YAHYA ARHAB/EPA
ANGREPET: Jemen-president Ali Abdullah Saleh ble fredag utsatt for et granatangrep. Foto: YAHYA ARHAB/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jemens president Ali Abdullah Saleh ble fredag utsatt for et granatangrep i Sana. Han ble ikke livstruende skadd, og holdt en tale noen timer etter angrepet.

Skadene er likevel såpass omfattende at han i går kveld reiste til Saudi-Arabia for å få medisinsk hjelp.

I dag ble han operert. Ifølge Reuters er granatsplinter fjernet fra brystet hans.

Anklager al-Qaida Jemens militære gir Al-Qaida ansvaret for granatangrepet mot presidentpalasset i Sana fredag, ifølge et militærnettsted.

- President Ali Abdullah Saleh ankom i går kveld Saudi-Arabia for å fullføre medisinske tester etter det kriminelle og feige angrepet fra al-Qaida og andre kriminelle, heter det i en melding på den jemenittiske militærnettsiden 26sep.net.

I en tale etter angrepet fredag, beskyldte imidlertid president Saleh den mektige stammelederen Sadiq al-Ahmar for å stå bak angrepet. Ahmar, som kjemper mot regjeringsstyrkene i de harde kampene som raser i Jemen, benektet anklagene, skriver NTB.

Tareq al-Shami, en av lederne i Jemens regjeringsparti, opplyste søndag at presidenten vil returnere til Jemen «innen få dager».

Borte for godt? Likevel blir det nå spekulert i om presidenten i det hele tatt kommer til å vende tilbake.

Ut fra størrelsen på Salehs følge, som består av mange slektninger, virker det ikke som han har planer om å returnere til landet han har styrt med jernhånd i 30 år, skriver nyhetsbyrået TT.

Ved å forlate Jemen, selv om det bare er for å dra på sykehus, kan det bli vanskelig å beholde makten i det ustabile landet.

- Dette er kanskje den beste strategien for å forlate landet, med medisinsk behandling som påskudd, sier Abdelkhaleq Abdalla, professor i statsvitenskap i De forente arabiske emirater.

FEIRER: Jemenitter feiret i dag at presidenten har forlatt landet. Foto: Ammar Awad/REUTERS
FEIRER: Jemenitter feiret i dag at presidenten har forlatt landet. Foto: Ammar Awad/REUTERS Vis mer