Måtte fly med blodpropp

Da legene fant en stor blodpropp i hjertet til Ida Karoline (15), satte de henne på flyet uten medisinsk tilsyn. Hadde blodproppen løsnet, ville hun vært i livsfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Stavanger-jenta er psykisk utviklingshemmet, og lider av vannansamlinger i hodet. Tidligere i år fikk hun derfor operert inn en slange fra hodet til hjertet.

Men etter operasjonen startet en rekke komplikasjoner, som førte til stadig nye innleggelser ved Sentralsjukehuset i Rogaland (SiR) og flere turer til Rikshospitalet.

I oktober fant en barnelege ved SiR en stor blodpropp i hjertet hennes, ved enden av den innopererte slangen.

Legene sendte Ida til Rikshospitalet i Oslo med vanlig rutefly, uten andre enn mamma Laila Hamre som støtte. Hadde noe gått galt på den strabasiøse turen, ville det ikke vært helsepersonell der til å hjelpe Ida Karoline.

Ikke godt nok

- Underveis fikk jeg ikke tid til å tenke på hvor alvorlig det var. Men da vi kom på Rikshospitalet, ristet legene bare på hodet over det som hadde skjedd. Etterpå ble det slått fast at jeg kunne ha mistet henne på veien. SiR har beklaget seg til meg muntlig, men det er ikke godt nok. Sånne tabber må fram i lyset, sier Laila Hamre.

Det endte heldigvis bra, og for seks uker siden fikk legene på Rikshospitalet fjernet blodproppen fra Ida Karolines hjerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer