18-åring mistet barn:

Måtte føde alene på cella

Den 18-årige mora skal ikke ha blitt tilbudt mental hjelp etter hendelsen. Det fikk vaktene som kom henne for seint til unnsetning.

FENGSELET: Inne i Bronzefield fengsel skal en 18 år gammel mor ha født alene. Utfallet fra hendelsen endte i tragedie. Foto: REX (3383008a)/ NTB
FENGSELET: Inne i Bronzefield fengsel skal en 18 år gammel mor ha født alene. Utfallet fra hendelsen endte i tragedie. Foto: REX (3383008a)/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

The Guardian melder lørdag om en rystende hendelse fra 2019, vedrørende en fødsel i fengslet Bronzefield i Storbritannia i Ashford.

Den britiske avisa har fått innsyn i journaler fra fengsels- og prøvetidsombudet, som sier at en 18 år gammel kvinne ikke ble tilbudt sorgstøtte, etter å ha mistet babyen sin.

Tenåringen skal ha gjennomgått fødselen alene i fengselscella 26. september for to år siden. Hun skal ha besvimt under fødselen, og da hun våknet opp var babyen død.

Det skal ha tatt tolv timer fra fødselen var i gang, til hun fikk assistanse fra vaktene i Bronzefield.

I ettertid skal vaktene som ikke klarte å hjelpe henne ha blitt tilbudt sorgstøtte, men det ble ikke tilbudt til den sørgende 18-åringen.

- Forsøkt begravet

Detaljene skal ifølge The Guardian ha blitt forsøkt begravet i en rapport fra fengselet, som ble publisert i forrige uke. Der blir det beskrevet hvordan tenåringen ble funnet i senga, vuggende på hennes døde baby i armene.

Det står videre at det tok mer enn tolv timer fra da hun først prøvde å få kontakt med personalet i det privateide fengselet, til hun fikk assistanse. Under fødselen skal hun ha bedt om hjelp tre ganger, uten at noen gjorde noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer