Måtte følge farsen på tv

Mens partiformann Carl I. Hagen tordnet mot «undergraverne» i Frp i går kveld, satt den suspenderte partisjefen i Oslo og så på TV: Dag Danielsen var barnevakt mens kona var på årsmøtet i Oslo Frp. Det kan i morgen gi han dødskysset - eller påføre Hagen hans største tap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Danielsen - mot alle odds og Hagens utrettelige innsats - blir nominert på tredjeplass på Oslo-lista til tross for at han er suspendert, vil Hagens autoritet nå et absolutt lavmål. Særlig fordi Oslo er partiformannens eget lokallag, hvor han har brukt alle tilgjengelige brutale midler for å kvitte seg med Danielsen.

- Jeg vil bli foreslått på tredjeplass, og jeg er på trygg juridisk grunn når jeg sier at stemmene på meg må telles. Man trenger ikke engang være medlem i partiet for å velges, til tross for at Hagen sier det motsatte nå: Han har tydeligvis glemt at han selv overtalte Fridtjof Frank Gundersen til å stille som stortingskandidat uten å være medlem, sier Danielsen. Og legger til at Hagen som vanlig fortolker historien etter forgodtbefinnende.

- Burde vel møte

- Møter du selv opp i morgen?

- Jeg har ikke bestemt meg, men jeg burde vel møte... Det dreier seg om lista til stortingsvalget, og i Frp's stortingsgruppe har jeg jo fulle rettigheter, både tale- og forslagsrett.

- Er ikke det pussig, når du er fratatt alle rettigheter i Oslo-partiet?

- Jo, det er merkverdig. På den andre siden er Carl I. Hagens ulike krumspring ikke akkurat logiske.

På gårsdagens årsmøte tordnet partiformann Hagen mot alle de som motarbeidet den vedtatte partistrategien, og slo til med kraftsalver rettet mot ikke navngitte partimedlemmer.

Løgn eller sannhet?

Men Danielsen bare blåser av påstandene:

- En løgn blir ikke sannhet, selv om Hagen gjentar løgnen gang etter gang. Hver gang han blir spurt om å konkretisere, bøyer han av, sier Danielsen. Han blir imidlertid defensiv når Dagbladet ber ham kommentere Hagens insinuasjon om at landsmøtets og landsstyrets «strategivedtak ble lagt i skuffen som uinteressant» for Oslo Frp.

- Strategien er helt ukontroversiell, alle er enige om den. Dersom Hagen hadde ment at Oslo Frp ikke fulgte opp, kunne han jo bare fortalt oss hva vi skulle gjøre, sier Danielsen.